A Falkenstein Kastély - A Gőz Kora / Steam Age - Emberek a gépek mögött

A Gőz Korát nem csak találmányok, járművek és különleges szerkezetek töltik meg: megismerhetjük belőle az ezeket megalkotó Feltalálókat, Tudósokat és Lángelméket is, múltjukkal és céljaikkal együtt. Életútjukat olvasva a hasonló ambíciókat tápláló játékosok ötletet kaphatnak a céljaik kivitelezéséhez, a házigazdák pedig láthatják, hogyan reagálnak minderre a létező hatalmak.


Alvin Dumont
Az egykerekű Gőzhajtású Uniped motor Angliában élő francia ex-patrióta konstruktőre, aki korábban a Rolls-Royce automotívon is dolgozott. Vajon van érdeklődés Új-Európában az egy- és kétkerekű járművek iránt, vagy mindent a négykerekű automotívok uralnak?

Lord Yoshikazu Tomino
A Japánt rettegésben tartó Óriási Gőzhajtású Automaton megépítője, aki a császár trónjára tör, hogy az egész ország felett uralkodhasson. Bár egyszer már kudarcot vallott, a hírek szerint már kész az újabb, tökéletesített harci gépezete!

Adolf von Shrakenberg
A tragikus sorsú osztrák nemes és feltaláló, akit hazája titkosszolgálata igaztalan vádjaival és családja halálával egyenesen a poroszok karjaiba kergetett, és most Kúszóerődjeitől retteghet egész Új-Európa. Ki tudja, miféle új találmányokon töri a fejét a Kúszóerőd Művek titkos bunkereiben?

Adam van Richten
A Hold meghódítására törekvő porosz nemes, aki egy különleges ágyú és a Holdlövedék segítségével akar eljutni társaival az éteren át Földünk égi kísérőjére. Vajon sikerrel jár, és ha igen, mit talál a Holdon? És legfőképpen, hogyan jutnak haza?

Ferdinand von Zeppelin
A porosz Luftwaffe atyja, aki az amerikai szabadságharc során teljesen átalakította a légi hadviselést: az általa kidolgozott uniós léghajók immár nem csak egyszerű megfigyelők voltak, és mivel a konföderációsok is lemásolták találmányait, új korszak köszöntött be az égi háborúban. Tapasztalatait hazahozva később segédkezett hazája légierejének kialakításában.

Hódító Robur
A Világ Ura, az Albatrosz égi hajó (igazából gigantikus helikopter) kapitánya, akit eddig még senkinek sem sikerült elkapnia. A Világbűnözői Liga szövetségeseként kit tudja, miféle terveket szőnek Moriarty professzorral?

Rím Gépmester
Bajorország legkiválóbb ezermestere, az első Varázsgép megépítője, aki nélkül Königgrätz úgy alakult volna, ahogy az a mi valóságunkban is történt. Második nevét megszerezve immár két fiával együtt dolgoznak a Hattyútrón felemelkedésén.


Jacob Hollister
A mélytengeri kutatás élharcosa, aki búvárharangjával Atlantisz titkait kutatta, és senki sem árulta el, mire is lelt az expedíciós során. Annyi azonban bizonyos, hogy hamarosan visszatér oda, a vízalatti lépegető segítségével.

Nemo kapitány
A méltán legendás Nautilus és a Rejtelmes Sziget ura, aki egykor meg akarta tisztítani a tengereket mindenféle hadijárműtől, ám végül belátta, hogy van ennél hatékonyabb módja is a gonosz elleni küzdelemnek. A Második Paktum szövetségeseként Bismarck, a Sötét Udvar és a Világbűnözői Liga esküdt ellensége!


Richard von Ruppelt
A bajorok új titkos fegyverének, a Mágneses Sugár Projektornak megalkotója, mellyel bármiféle fémtárgyat a magasba emelhet vagy távolabbra tolhat. Vajon meg tudnak állítani ezzel egy Kúszóerődöt? És mi történne, ha a fegyver illetéktelen kezekbe kerülne?

Elrich Óraműkészítő
A Törpe ezermester különleges, önműködő Óraműszerkezetű Szolgájával ezrek életét akarta megkönnyíteni, hogy az embereknek több szabadidő jusson. Ám az ördögi Iglio Cagliostro gróf galád módon ellopta terveit, és azokból megalkotta a félelmetes, irgalmat nem ismerő Óraműszerkezetű Harcosokat, melyek engedelmes gólemekként várják parancsait!

Jules Verne
A korszak legnagyobb zsenije, aki bár sem nem tudós, sem nem feltaláló, ám minden ötletét egy seregnyi mérnök lesi, hogy azonnal megkísérelje átültetni a valóságba. Az újságíróként hallott történetekből írta meg híres regényeit Nemo kapitányról, Phileas Foggról, Roburról és sok más személyről, akik azóta is zsörtölődnek a túlzásai miatt.

Charles Babbage
A Számolómű, ez a különleges mechanikus számítógép első megalkotója, a korszak talán legkiválóbb matematikusa, kinek találmánya máris átformálja a tudományos életet és a közigazgatást. Vajon hamarosan mindenki csak egy lyukkártyán tárolt adat lesz csupán?

Lady Ada Lovelace
Babbage tanítványaként nem csupán a lyukkártyán betáplált első számítógépes programot alkotta meg, de a találmányt továbbfejlesztve a Virtuális Realizmus Gépezetet is megalkotta, mellyel az "utasa" olyan helyeken járhat a saját képzeletében, amit csak a kezelő akar!

A Gőz Kora előrendelhető partnerünk, a Tuan kiadó webshopjában!



A Falkenstein Kastély - A Gőz Kora / Steam Age - Emberek a gépek mögött



Castle Falkenstein alapkönyv és A Gőz Kora kiegészítő pdf formátumban (külön-külön és kedvezményes csomagban) már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések