Cyberpunk 2020 - Licenszelt kiadványok - Ianus Games III.

Elérkeztünk a Ianus Games licenszelt CP2020 kiadványainak záró részéhez. Ez a 6 kaland kevésbé kötődik szorosan a Dark Metropolis vagy a Night's Edge vámpíros cyberhorror részének, bár szinte mindegyikben felbukkannak belőle elemek. Könnyedén beilleszthetjük őket bármelyik futó Cyberpunk 2020 kampányba, vagy akár némi munkával a When Gravity Fails, Hardwired vagy Near Orbit világába (ahogy persze a Night's Edge) is.


Necrology 1 - Of Life, Death and Afterwards (ICP 102)
Új divathullám ragadja magával Night City városát: az emberek egymásnak adják a kilincset a Flatline 2020 cég irodáiban, ahol teljesen biztonságos körülmények között szerezhetnek halálközeli, sőt, halálon túli élményeket (a cég 99,99%-os biztonsággal képes bárkit megölni és reanimálni). Bár a metódus nem olcsó, annyira nem is drága, és a cég bőkezűen osztogatja az ingyen utakat! Eközben egy új, biztonságos drog, az Ébredés I is megjelenik az utcákon, majd gyorsan utána az Ébredés II, ami eufórikus hangulatba hozza az embereket. Ám egy váratlanul megjelenő hatalmas graffiti kavicsot dob a pocsolyába…
A Necrology egy trilógia, és mindegyik egy-egy igen alaposan megírt kaland, rengeteg NJK-val és helyszínnel. Ahogy a IG többi modulja, ezek is még sötétebbre festik a CP2020 amúgy sem fényes jövőképét. Könnyű rávágni, hogy az 1990-es "Flatliners - Egyenesen át" inspirálta, ám a történetben nagyon sok a csavar, és ahogy a kiadó többi kalandjában, itt is feszes a menetrend, napról napra megadva az események sorrendjét, hacsak a játékosok meg nem változtatják a sorsot.


Necrology 2 - And Now I Lay Me Down (ICP 104)
Egy hónap telt el azóta, hogy a Flatline 2020 cég bedőlt, és kiderült, hogy hatalmas átverés volt az egész, csupán gondolati úton akarták manipulálni az embereket. A felelősök nagy része mostanra titokzatos körülmények között öngyilkos lett, ám a városban váratlanul egy új erőszakhullám tűnik fel: egymás után történnek a rituális gyilkosságok, más és más stílusban, ám határozottan összeköti őket a hátrahagyott, bandajelzés-szerű üzenet, és hogy mindnek valamilyen módon köze volt a Flatline 2020 körüli eseményekhez. A karaktereknek ismét versenyt kell futni az idővel, hogy megakadályozzák az újabb gyilkosságokat.


Necrology 3 - Immortality (ICP 105)
Egy héttel a titokzatos rituális gyilkosságokat elkövető zombihadsereg és ál-vudupapjaik legyőzése után a karaktereket egy valódi vudu pap keresi meg, hogy kölcsönösen segítséget nyújtsanak egymásnak. A Flatline 2020 és az egész botrányos eseménysor mögött áll titokzatos lángelme ismét lecsapni készül, és a célja ezúttal nem kevesebb, mint a halhatatlanság.
Ez a kötet egy kicsit kilóg a sorból, ugyanis a másik kettőnél jobban érint a Night's Edge világát. Ha a mesélő mélyebben bele akar merülni a vámpírok világába, arra a könyvre is szükség lehet. 


King of the Concrete Jungle (ICP 106)
Neo-Montreal leggazdagabb lakói évről évre réászt vesznek egy titkos, dekandens versenyen, ahol a résztvevőknek meg kell szerezniük a legkülönlegesebb holmit, amit csak tudnak, és a győztes egy évre a "Dzsungel Királya" lesz. A játékosok akaratukon kívül vagy éppen jó pénzért maguk is részt vesznek ebben a hajszában, ám olyan teremtményekkel és erőkkel kerülnek szembe, amire egyetlen utcai punk sem számíthat…


Premature Burial (ICP 117)
Nigh City számos fegyvergyártó cégének egyike, a Czar, Inc nemrég komoly botrányba keveredett, mikor egy illegális szállítmányban rengeteg plasztik AK-47-esük érkezett a városba, egyenesen a rajtaütő rendőrség szerető karjaiba. A cég vezetője, Julius Romero ezúttal is kidumálta magát a bajból - csakhogy nem sokkal később felbukkan egy férfi, aki azt állítja magáról, hogy ő az igazi Julius Romero, és aki a céget vezeti, csak egy klón. A játékosok pedig az egész közepén találják magukat.


Remember Me? (ICP 118)
Ez a kalandmodul egy különösen összetett történet, ahol az egyes szálakat a játékosok más és más karakterekkel játszák, míg végül összeáll belőle az egész történet. Az egész kulcsát az emlékek jelentik, és az alapvető kérdés: ki is vagyok én? Az egész egy szemcsés videókazettával és azon megőrzött véres bűntettel indul, és az eseménysor végére már senki se lehet biztos még saját magában sem…

Ezek voltak tehát az Atlag Games és a Ianus Games licenszelt Cyberpunk 2020 kalandmoduljai és kiegészítői.

Cyberpunk 2020 - Licenszelt kiadványok - Ianus Games III.


-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések