Cyberpunk 2020 - Licenszelt kiadványok - Atlas Games II.

Sorozatunk újabb részében további hat, az Atlas Games kiadónál megjelent Cyberpunk 2020 kalandot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.


Az All Fall Down(AG5040) egy rövid kis kalandnak tűnik a maga 32 oldalával, ám egyben forráskönyvként is használható, ugyanis a történet helyszínéül szolgáló, lassan újjáépülő Las Vegast egész alaposan kidolgozták benne. A várost ugyanis hiába fedezték fel ismét maguknak a cégek, a nagy része még mindig Harci Zónának számít, kisebb-nagyobb bandákkal. A kaland egy egyszerű drogügylettel indul, ám a pozőr westernbanda helyett hamarosan egy céges belháború keseríti meg hőseink életét.


A Thicker Than Blood (AG5045) valamivel vaskosabb, 48 oldalas füzetke volt. A történet egy meg nem nevezett városban játszódott, ahol a karakterek egy szokatlan feladatot kapnak: egy céges vezető elrabolt gyerekét kell megtalálniuk, és a nyomozás első lépéseként egy méregdrága magániskolában kell körül szaglászniuk, hangsúlyozottan civilizált emberek módjára. A kaland nagy hangsúlyt fektet a titkosságra, így ha a játékosok között akad Média karakter, a történetnek különösen kellemetlen következményei lehetnek.


A The Bonin Horse (AG5050) esetében ismét a 32 oldalas rövid formátummal találkozhatunk. A történet itt sem teljesen szokványos, bár a végig játszása felkészítheti a játékosokat a Firestorm - Stromfront kalandra: egy Arasaka teherszállító tengeralattjáró eltűnik a tengerfenéken, a (Japán-árok részét képező) Bonin-árokban. Senki se tudja, mi történt, de az eset felbőszíti a céget (és személyesen Saburo Arasakát), így az egyetlen közelben tartózkodó tengeralattjáró (és az azt birtokló cég) hamarosan az Arasaka tulajdonába kerül, a karakterek pedig mélytengeri kutató-mentő akcióra indulnak…


A Greenwar (AG5055) egy minikampány a maga 96 oldalával, és a játékosoknak sokkal nagyobb feladattal kell szembenézniük, mint egy tárgy vagy személy elrablása: egy egész céget kell ellopniuk. Egy befektetői csoport arra fogadja fel őket, hogy egy erőszakos felvásárlással juttassák a kezükre a Liverpool Shipping, Inc nevű céget. Ehhez meg kell szerezniük a cég részvényeinek legalább 51%-át, lehetőleg anélkül, hogy ezek értékét túlságosan mélyre nyomnák. A könyv nagy része a résztvevőket, személyeket és cégeket mutatja be, számos térképpel, új járművekkel és NJK-kal, illetve annak lehetséges módozatait, hogyan tudják a játékosok manipulálni a részvények árfolyamát, hogy a befektetők pénzéből minél többet felvásárolhassanak. A történet igen szerteágazó, hiszen a célpont központja és legtöbb erőforrása az Egyesül Királyságban található, viszont az érdekelt felek az egész világon figyelik az eseményeket, és még a szovjet KGB is az alkalmat lesi, hogy kivegye a részét az eseményekből. A kampánynak nincs meghatározott eseménysora, a mesélő és a játékosok nagyjából szabad kezet kapnak a terveik végrehajtására. Jellegénél fogva egyaránt beleférnek a céges átverések, rablások és betörések, merényletek és zsarolások is.


A Cabin Fever (AG5065) megint a 48 oldalas formátumot képviseli, a helyszín pedig ismét Night City kikötőnegyede, illetve azon belül egy nagyon is zárt terület. A kaland ugyanis egy elszigetelt helyen játszódik, ahonnan nem lehet csak úgy lelépni, a város sújtó környezeti katasztrófa miatt. A történet nagyon feszült, az erőszak könnyen a játékosok ellen fordulhat és az események nagyon szoros menetrendben követik egymást (az idő kiemelt fontossággal bír). 


A 64 oldalas Northwest Passage (AG5070) a nagyvárosok helyett a fagyos északon, Alaszkában játszódik, ahol a csapatnak egy olajfúró toronyról kell megszereznie bizonyos adatokat, ám természetesen semmi sem úgy történik, ahogyan azt eltervezték. A sarkvidéki felszerelésekről és túlélésről szóló fejezet, valamint a számos település-térkép miatt forráskönyvnek sem utolsó, ha több kalandot is tervezünk mesélni a jeges északi vidékeken.

Ezek voltak tehát az Atlas Games licensz alapján készült Cyberpunk 2020 kalandjai. Legközelebb a Ianus Games kiadványait vesszük szemügyre, kezdve a Night's Edge alternatív világával.




Cyberpunk 2020 - Licenszelt kiadványok - Atlas Games II.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések