A Falkenstein Kastély - Példajáték - Gőz és Acél

Következő példajátékunkban a gőzkorszak egyik legfontosabb kelléke, egy különleges harci gépezet játssza a főszerepet. Miután hőseink meglelték Doktor Fantom rejtekhelyét, a fellelt dokumentumokból kiderítették, hogy a Lángelme egy ősi norse ereklye nyomában van. Bár fogalmuk sincs, hogy mi szüksége lehet egy ilyen megrögzött technokratának egy mághikus tárgyra (talán egy üzlet része, egy sötét varázslóval?), abban bizonyosak, hogy nem szabad hagyniuk, hogy a kezébe kerüljön. Úti céljuk egy kicsiny svéd falu, a Botteni-öböl partján álló Stormsten: úgy sejtik, hogy itt, a templom alatti kriptában rejtették el a druidák egyik ereklyéjét, a Viharkövet, amiről az egész hely a nevét is kapta.
A csapatot ismét Tom Langley (brit Tengerésztiszt), James Garrett (amerikai Szerencselovag), Dr. Pietro Carelli (itáliai Orvos) és Carlotta Adams (amerikai Újságírónő) alkotja.


Házigazda:
"Elég hosszú volt az út Stockholmból a bérelt gőzhajóval Stockholmból Stormstenig: a Sjöjungfru egész nap és egész éjjel pöfögött veletek előre, a két lapátkerék sebesen hajtotta a jéghideg vízen. Éjfél környékén énekszót hallottatok a parti sziklák felől, és Gustavson kapitány szeretettel simogatta meg a hajó kormányát. - Hableányok, mondta, ti pedig kezdtétek sejteni, mit is jelenthet a hajó neve. Végül kora reggel, nemsokkal napkelte után egy sűrű erdővel borított földnyelvet megkerülve meglátjátok a parton álló kis falut, és fölé magasodó sziklára épült templomot. Majdnem pontosan úgy néz ki, mint a festményen, amit Doktor Fantom rejtekhelyén felleltetek."
Carlotta: "Előbújok a kabinból, és a hajóorrba sietek. Kémlelem a települést, hogy látom-e bármi nyomát a Fantom embereinek."
James: "Csatlakozom hozzá, a puskámmal a kezemben."
Pietro: "Én csak a kabinból nézek ki az ablakon, amíg a teám meg nem ittam, ki nem dugom az orrom."
Tom: "Én fent vagyok a kapitány mellett, a hídról szemlélődök, és elkérem a távcsövét, ha odaadja."
Házigazda: "Rendben, akkor Észlelés minden érdekeltnek. Tom, te megkaptad a távcsövet, az plusz +2 pontot ér."
Carlotta: "Nekem alapesetben Nagyszerű, és megtolom még egy Káró 4-essel. Ez összesen 12."
James: "Az Észlelésem még mindig csak Átlagos, de nincs passzoló lapom. Bedobok rá két Kőrt, úgyhogy 6."
Pietro: "Nekem szintén, de nem igazán figyelek, úgyhogy 4."
Tom: "Az Észlelés nekem is csak Átlagos, de rárakok egy Treff Bubit és ott a távcső +2 is. Ez összesen így 17."
Házigazda: "Na lássuk csak: Pietro és James,  ti igazából nem vesztek észre semmi különöst. Egy álmos kis falucska, ránézésre talán még százan se laknak itt. A kikötő egy fából ácsolt móló, ide igyekszik a Sjöjungfru. Egyetlen másik hajócskát láttok itt, egy fából ácsolt vitorlást. Carlotta, te azt is kiszúrod, hogy a település egy U-alakot formáz, aminek az egyik végpontja a kikötő, majd innen emelkedik egészen az U talpáig, a szikla tövéig, itt van a főtér. Az U másik szára vezet fel a szikla tetejére, a régi templomhoz. Alig látsz mozgást, viszont kiszúrod, hogy a főtéren van egy nagyobb épület. Tom, te a távcsövön át látod, hogy az a vitorlás egész előkelő, mint egy régi nemesi jacht. Mintha még egy kis kéményt is látnál rajta, talán van rajta egy mini gőzgép is. A főtéren álló nagyobb épületet te is kiszúrod, egy nemesi kúriára hasonlít, és a bejárata mellett egy régi bronz ágyú áll, meglepően szép állapotban, amennyire meg tudod ítélni."
Tom: "Odafordulok Gustavson kapitányhoz. Ágyúra nem számítottam, mondom neki nevetve.
Házigazda: "Gustavson legyint egyet, aztán kihajol az ablakon és a falu felé mutat: Az az öreg Henrikson ezredesé. Korábban tüzértiszt volt, harcolt Amerikában is, az északiak oldalán. Ünnepeken néha elsüti az ágyút, a gyerekek örömére, a pap bosszantására.
James: "Kihúzom magam, elismerően biccentek. Vele majd én szót értek, ha kell, mondom a többieknek.
Carlotta: "Férfiak és az ő játékszereik, forgatom a szemeimet. Tudom, hogy James már megint nekem akar imponálni."
James: "Fojtott hangon odasziszegem, hogy Úgy teszel, mintha te lennél az egyetlen nő a világon! Nincsen semmi közöttünk!"
Carlotta: "Rámosolygok Jamesre és halkan válaszolok: Az a csók a sikátorban nekem nem ezt mutatta."
James: "Az csak az aggodalom miatt volt, mert meglőttek a sörétessel."
Carlotta: "Legyintek, és mosolyogva figyelmeztetem: Ne csinálj jelenetet."
James: "Elharapom a mondanivalóm többi részét, nem akarom, hogy mindenki hallja a veszekedést."
Tom: "Én nem hallottam semmit."
Pietro: "Én sem hallottam, hogy még mindig úgy teszel, mintha nem lennél szerelmes."
Házigazda: "Gustavson kapitány pedig a kormányzásra koncentrál, úgyhogy ő tényleg nem hallott semmit."

A csapat partra szállt Stormstenben, és bár a helyiek kezdetben kissé bizalmatlanok voltak velük, Henrikson ezredesnek köszönhetően sikerült megtörni a jeget: kiderült, hogy James és az ezredes nem csak hogy egy oldalon harcoltak az amerikai polgárháborúban, de legalább egyszer még ugyanabban az ütközetben is részt vettek. Az idős katonatiszt barátsága pedig jó ajánlólevélnek bizonyult, hamarosan már a templom kapuja is megnyílt előttük. Björnhof lelkész és Henrikson ezredes, bár láthatóan szeretnek csipkelődni, igazából egész baráti viszonyban vannak.
Házigazda: "A magas, szikár lelkész láthatóan bosszankodik az erzedes közvetlenségén, ahogy felétek fordul. És mit tehetek a vendégeinkért?"
Pietro: "Mi is a helyes megszólítása a lelkészeknek? Nem akarom egyből az elején elrontani. A Műveltségem Jó és megtolom egy Káró 9-essel, az összeg így 15."
Házigazda: "Szerencsére olvastál egy útikönyvet Svédországról, ahol hosszan részletezték az evangélikus egyházat. Katolikusként elég furcsának találtad, de arra pontosan emlékszel, hogy a 'tisztelendő úr' a helyes megszólítás."
Pietro: "Nagyszerű! Tisztelendő uram, bocsásson meg az alkalmatlankodásért! Azért utaztunk idáig, mert azt gyanítjuk, hogy évszázadokkal ezelőtt az önök templomában rejtettek el egy régi holmit. Sajnos néhány gazember most ennek nyomában jár és Londonban számos bűncselekményt is elkövettek a felkutatása közben."
Házigazda: "Mekkora a Karizmád?"
Pietro: "Most már Jó, és ráteszek egy Kőr Dámát is. Ez így 18."
Házigazda: "A helyes megszólítás miatt adok plusz kettőt, szóval 20. A lelkésznek a Bátorsága Jó, próbálja megőrizni a hidegvérét <rátesz még egy Kőr 7-est>, ez így 11. Majdnem Remek Sikered van, de így is Teljes Siker. Láthatón kifut az arcából a szín. A Viharkőért jönnek?"
Tom: "Azonnal belevágtál a közepébe, szép munka volt. Ahogy mondja, tisztelendő uram. És eddig sem válogattak a módszereikben."
Házigazda: "A pap mély levegőt vesz, láthatóan próbálja végig gondolni a hallottakat. Carlotta, te viszont a Nagyszerű Észleléseddel valami furcsát hallasz nyugatról, az erdő felől."
Carlotta: "Hogy furcsát?"
Házigazda: "Hát, olyan, mintha egy óriási vadállat trappolna keresztül az erdőn, kidöntve a fákat. És egyre közelebb jön."
Carlotta: "Kicsit otthagyom a többieket és kiállok a templom ajtajába, figyelni."
Házigazda: "Rendben, akkor mindjárt visszatérünk hozzád. Odabent eközben a lelkész összeszedte a gondolatait. Valóban van egy kő, egy ősi faragvány, amit a régi druidák használtak, és egy viking portya során zsákmányolták a falunk akkori lakói. De ez csak egy vésett kő, semmi több! Múzeumba való régiség!"
Tom: "Félek, tisztelendő uram, hogy akik ezt keresik, többnek tartják. És gyilkolni is hajlandók érte. A Karizmám nekem is Jó, megtolom egy Kőr 5-össel és 6-ossal."
Házigazda: <Ránéz a lapjaira, egyáltalán nincs Kőr a kezében.> "A lelkész rátok néz, és látjátok, hogy kifogyott az érvekből. Már éppen szólni akarna, amikor Carlotta, te meglátod, ahogy a falu szélén kidől két méretes fa, és az így támadt hasadékon benyomul hatalmas zajjal egy vöröses fémlapokkal borított, gőzhajtású, nyolclábú gépezet. Bár száz yardnyira lehetsz tőle, azonnal látod, hogy bőségese fel van fegyverezve, ágyúcsöveket és Gatling gépfegyvert is látsz rajta!"


Carlotta:
"Berohanok a templomba, és elkiáltom magam, hogy Itt vannak! Azután vissza az ajtóba."
James: "Odarohanok az ajtóba, és kilesek."
Tom: "Szintúgy."
Pietro: "Én inkább azt nézem, merre van hátsó kijárat."
Házigazda: "Rendben, lapokat kérek."
Carlotta: "Kicsit kifogytam a Kárókból, bedobok mindent. Így 12."
James: "Nekem van az Átlagos mellé egy Káró Ászom, ez 18."
Tom: "Átlagos, és csak egy Káró 3-asom van. 7."
Házigazda: "Tom, te csak a gépezetet látod. Túlságosan is lenyűgöző az egész egyben. Carlotta és James, ti észreveszitek, hogy a gép elég mély lábnyomokat hagy, valószínűleg jó pár tonnát nyomhat. Észrevesztek pár lőrésszerű ablakot is, ami mögött pillanatra mintha még mozgást is látnátok."
Tom: "Várjunk csak, ez nekem ismerős. Mintha a Népszerű Találmányokban olvastam volna róla. A Barkácsolásom Jó, és betolnék mindent, nagyon próbálok visszaemlékezni. 10 elég?"
Házigazda: "Elég. Valóban olvastál egy cikket pár hónapja egy svéd katonatisztről, aki akart építeni egy ehhez hasonló gépezetet, ám elbocsájtották. Olaf Grünlof volt a neve, és a gépezetet Rinocérosznak nevezték."
Tom: "Ezt megosztom a többiekkel is."
James: "Úgy tűnik, megépítette."
Carlotta: "Ő lenne Doktor Fantom?"
Házigazda: "Lehetséges. Pietro, te közben megtalálod a hátsó kijáratot, ez viszont a szikla végére vezet, ahol egy kis kert van csak. Alatta pedig ott a tenger, legalább 20 yard mélységben."
Pietro: "Csodálatos. Visszasietek, és közlöm a többiekkel: Csapdában vagyunk!"
Házigazda: "Ekkor a gépezet felől egy svéd beszéd harsan fel, egy szócsövön keresztül. Egyikőtök sem beszél svédül, igaz?"
<Mindenki a fejét rázza.>
Házigazda: "Henrikson ezredes feszülten figyel, majd fordít. Stormsten lakói! Mindenki maradjon a házában, akkor senkinek sem esik bántódása! Ha valaki kilép, tüzet nyitunk! Ezt ismétlik el kétszer, azután a lépegető elindul a templom felé."
James: "Várjunk csak, fel fog tudni jönni idáig? Elég keskeny és meredek volt az út a templomhoz, a végén még lépcsők is voltak."
Házigazda: "Valóban, biztos vagy benne, hogy nem fog tudni végig feljönni. Túl széles. De ebben a tempóban legalább két perc, mire eljutnak odáig."
Tom: "Semmi gond, elrejtőzünk a templomban, és amikor bejönnek, rájuk rontunk."
Pietro: "Megvesztél? Ez egy templom, itt nem harcolhatunk!"
Carlotta: "Khm, ágyúik vannak. És a kő a kriptában van, szóval képesek lerobbantani a templomot, hogy hozzáférjenek."
James: "Az ágyú! Odafordulok Henriksonhoz: Az az ágyú a háza mellett működik?"
Házigazda: "Henrikson lelkesen bólogat: Mi az hogy! Bár kicsit kivagyok fogyva a lőporból, már csak egy-két lövésnyi maradt, de van robbanógránátom is hozzá!"
Tom: "De az mögöttük van, és ez a sziklagerinc túl keskeny, hogy ellopakodjunk mellettük! Ez őrültség, sosem jutunk el oda!"
Carlotta: "Le kellene ugrani a szikláról a tengerbe, kiúszni a partra, és akkor a hátukba lehetne kerülni."
James: "Meg tudom csinálni, remekül úszom."
Pietro: "Valld be, hogy csak…"
Tom: "Befogom Pietro száját!"
Pietro: "Jó, akkor csak a szemeim forgatom."
Házigazda: "Rendben, Henrikson ezredes a kezedbe nyomja a háza kulcsát, és elmagyarázza, hol találod a lőport és minden egyebet, amíg hátra siettek és nekivetkőzöl."
James: "Azért mindent nem vetek le magamról."
Carlotta: "Azt reméltem is. Ha készen áll, akkor nyomok az arcára egy csókot."
Tom: "Én ott sem vagyok, és ha rajtam múlik, Pietro sem."
James: "Na jó, most kifogytam a visszavágásokból."
Carlotta: "Otthagyom Jamest és visszasietek a templomba."
James: "Sosem ismerem ki a nőket. Kimegyek a szikla széléhez, és próbálok keresni egy alkalmas pontot a leugrásra."
Házigazda: "Nos, a tenger elég mélynek tűnik, hiszen nagyjából errefelé haladt el a gőzös is, de azért látsz pár kellemetlen sziklát. Ráadásul erősödött azóta a hullámzás is. Ez legalább egy Kivételes feladat, a Nehézség így 10."
James: "Értem. Az Atlétikám jó, és van nálam egy Treff Király is erre a célra, plusz bedobom még ezt a Kőrt. Ez összesen 20."
Házigazda: "Remek Siker! Az ugrás gyönyörű, tanítani kellene. A vízbe érés után a lendület kihasználva jössz fel a felszínre és gondolom, azonnal úszol is tovább a móló felé?"
James: "Igen, a lehető leggyorsabban."
Házigazda: "Rendben, ez azért egy fél percet igénybe fog venni mindenestül. Ti többiek addig lapultok?"
Tom: "Nem adnék nekik okot a templom szétlövésére."
Carlotta: "Próbálom kivenni, miféle fegyverzetük lehet?"
Házigazda: "A Nagyszerű Észleléseddel látod, hogy két kisebb ágyú mered ki az elején, és a tetején van egy forgó "torony", amiben egy sokcsövű Gatling van elhelyezve. CSAK ennyi."
Pietro: "Várjunk csak, elkapom az orvosi táskámat. Ha jól emlékszem, nem pakoltam ki a Fantom londoni rejtekhelyének kifosztása óta?"
Házigazda: "Nem emlékszem, hogy említetted volna… Oh."
Pietro: "Akkor nálam van a párnázott doboz."
Házigazda: "Nálad, de elég sokfelé jártatok azóta. Húzz egy lapot a varázspakliból, és ha Pikk, megrepedt és kiszivárgott."
Pietro: <A játékos lesápad, húz egy lapot, majd megkönnyebbülten mutatja a Treff 9-est.> "Ezek szerint akkor sértetlen?"
Házigazda: "Igen, ott a kezedben a két decis üvegcse, a színtelen-szagtalan folyadékkal."
Pietro: "Ezt fel tudom ajánlani az ügy érdekében, mondom a többieknek."
Carlotta: "Ez micsoda?"
Pietro: "Nitroglicerin."
Házigazda: "Henrikson ezredes önkéntelen is hátralép, azután rájön, hogy nem tud elég messze hátrálni ekkora mennyiségnél."
Tom: "És ez eddig hol volt?"
Pietro: "Nálam maradt Londonban, egész végig a táskámban volt."
Tom: "Lesápadok, ennyi még azt a gőzhajót is elsüllyesztette volna, amivel átkeltünk Svédországba, nem hogy a kis parti gőzöst."
Házigazda: "Hát el. A Szerkentyűbe tehető csekély mennyiség sebez annyit, mint egy Srapnelgránát, ez az üvegcse viszont akkora erővel bír, mint egy rendes robbanószerkezet."
Carlotta: "Ha Jamesnek sikerül meglőnie, akkor ezt hozzávágva elintézhetjük!"
Tom: "Elméletben. De csak akkor, ha a bent ülők nem ránk figyelnek, mert most ha kidugjuk az orrunk, leszednek a Gatlinggal."
Házigazda: "Eközben viszont a lépegető elérte a feleutat, és a bent ülők szembesültek a problémával. Viszont egyelőre még nem adják fel, próbálják kitalálni, hogy hogyan tudnának mégis felcammogni, kiszállás nélkül. James, te viszont elérted a mólót és ki tudsz mászni a vízből."
James: "Rendben, akkor megpróbálók eljutni Henrikson házához, feltűnésmentesen. A Lopakodásom Átlagos, és ráteszek egy Treff 8-ast, így 12."
Házigazda: "A Gatlingnál ülő pribék viszont nagyon szemfüles <letesz egy Káró Dámát>. Ez neki összesen 16. Hallod az éles sivítást, hogy a gőzdugattyú elkezdi feléd fordítani a tornyot, majd egy pillanattal később a Gatling felkerepel."
James: "Próbálok bevetődni a sziklák mögé, amik a kikötő és a főtér között voltak az út szélén, a régi rúnákkal."
Házigazda: "Rendben, a támadása az Átlagos Lövészettel és egy Treff 10-essel, plusz a negyed lőtávon belüli bónusszal összesen 18."
James: "Az Atlétikám Jó, és bedobom ezt a Jokert. A lövésre tartogattam, de addig életben is kellene maradni! Így 21."
Házigazda: "A lövedékek szétvetik az egyik sziklát, mindent beborítanak a repkedő kődarabok és a porfelhő. Pechére te a másik szikla mögött vagy már addigra, így hajad szála se görbült, viszont a felpezsdülő véredtől már nem fázol. A többiek fent a templomban csak azt látják, hogy az egyik követ szétlövik és a lépegető hangosbemondója felől elégedett nevetés visszhangzik."
Carlotta: "Felsikítok, hogy James!"
Tom: "Megpróbálom visszahúzni Carlottát az ajtótól, hogy ne lássa."
Pietro: "Mocskok!"
Házigazda: "James, a porfelhő egyelőre elrejt téged. Ha tovább akarsz haladni, kapsz plusz négyet a Lopakodásodra."
James: "Bedobok mindent, nincs sok időm. Van egy Treff 4-esem, meg három egyet érő lapom, az egész így 15."
Házigazda: "Rendben, a lövésznek ezúttal nincs szerencséje <nincs Kárója, és nem akar eldobni olyan lapokat, amik még jól jöhetnek>." Simán eljutsz az ezredes házáig."
James: "Nem késlekedem, gyorsan összeszedem az összes holmit, amit Henrikson mondott, és megyek az ágyúhoz."
Házigazda: "Ez egy kis tábori ágyú, manapság már elavultnak számít, de láthatóan jól karbantartott. Meg tudod tölteni, most a Gatling sem lát rád, a lépegető hátuljában elhelyezett lámpák miatt a holtterében vagy. Viszont nem vagy kifejezetten gyakorlott tüzér, kisebb fegyverekhez szoktál, ezért kapsz -2 büntetést, amit kiegyenlít a negyedes lőtáv +2 bónusza."
James: "Akkor megcélzom és tüzelek is. A Lövészetem Nagyszerű, és a szerencse is mellém állt, kaptam egy másik Jokert! Ez összesen 23."
Házigazda: "Pedig jól megkevertem a paklit! Hát ez telitalálat, a Könnyű Tüzérséget alapul véve 50 Sebet ér az a lyuk, amit a lépegető hátsó felébe robbantottál! Hatalmas füst- és gőzfelhő csap fel, egy pillanatra eltakarja az egészet szem elől."
Pietro: "Felkiáltok, hogy Ez az, elintézte!"
Tom: <Megrázza a fejét.> "Kizárt, hogy ennyitől harcképtelen legyen, ahhoz túl sok volt rajta a vas!"
James: "Próbálom megtölteni újra az ágyút, elvileg van még egy lövésnyi, igaz?"
Házigazda: "Igen, de ez azért nem egy gyors mutatvány. Pár pillanattal később pedig mind meglátjátok, hogy az idő most nem a ti oldalatokon áll: a füstfelhő eloszlik, és bár láthatóan a Rinocérosz nincs jó állapotban, nagyon is harcképes! Mire észreveszitek, már negyedrészt megfordult, és a Gatlingnak már csak egy körre van szüksége, hogy James a látóterében legyen!"
Carlotta: "Kikapom a nitro-izét Pietro kezéből, kirohanok a templomból és megpróbálom hozzávágni, mielőtt szitává lövi Jamest!"
Tom: "Előrántom a pisztolyom és rálövök a lépegetőre, hogy eltereljem a bent ülők figyelmét."
Pietro: "Én is felé lövök, bár szerintem a Derringer el se visz odáig."
Házigazda: "Tom, a lövésed lepattan a páncéllemezről, Pietroé pedig valóban alatta csapódik a földbe. Carlotta, te akkor most megpróbálsz futva elég közel kerülni a dobáshoz?
Carlotta: "Igen!"
Házigazda: "Rendben, akkor ez lényegében két tett lesz egyszerre, méghozzá két Atlétika. A fontosabb maga a futás, mert ha nem jutsz elég közel, akkor a dobás mindenképpen rövid lesz. Úgy húsz-harminc yardot kellene futnod lefelé, erre elég lenne egy Nagyszerű, de a dobás miatt ez egyet nő. Vagyis lesz egy Kivételes Atlétika a futásra és egy másik, Nagyszerű a dobásra."
Carlotta: "A kettő között húzhatok lapot?"
Házigazda: "Nem, egyszerre történik a kettő, vagyis csak az van mindkettőre, ami a kezedben tartasz."
Carlotta: "Uhh. Rendben, akkor a Gyenge Atlétikámat megtolom egy Treff 9-essel, ez 11. Ezzel a futás éppen csak, de megvan. És most kellene még hat pont. Szóval ismét a Gyenge, és hozzá egy Treff 5, meg még amim van, kéltszer egy pont. Összesen 9!"
Házigazda: "Sosem voltál jó az efféle testmozgásban, de most úgy rohansz, mintha az életed múlna rajta! Amikor úgy érzed, elég közel kerültél, elhajítod az üvegcsét, az pedig repül - és pár yardnyira a lépegetőtől, a sziklán csattan szét…"
Carlotta: "De hát…"
Házigazda: "Azután az egész szikla megremeg, mintha maga Thor sújtott volna le rá a pörölyével. A lépegető eltűnik a hatalmas porfelhőben, mindent beborítanak a szikladarabkák. A detonáció ereje akkora, hogy te is sérülsz 10 pontot, ahogy szinte a templomig hátra repülsz. Ezzel bőven 0 Életerő alá kerültél."
Carlotta: "Meghaltam?"
Házigazda: "Kivételesen élnék a Fekete Pont szabályával. Húzz valamelyik pakliból, és ha Pikk, akkor igen."
Carlotta: <Remegő kézzel húz egy lapot a Varázspakliból, majd felmutatja a Kőr Királynőt.> "Ezt most jelnek veszem."
Pietro: "Ha látom a becsapódását, azonnal kiszaladok és behozom a templomba. Tudom, hogy nem én vagyok a legbátrabb, de most erőt veszek magamon <letesz egy Kőr 9-est>."
Házigazda: "Köszönöm, megelőztél ezzel. Sikerül összeszedned a bátorságodat, és behozod Carlotta összetört testét."
Pietro: "Azonnal munkához látok, és megvizsgálom, megpróbálom megmenteni az életét!"
Tom: "Én próbálok kilesni, hogy mi a helyzet a gépezettel?"
Házigazda: "A füst még mindig elég sűrű, ám annyit már látsz, hogy egy méretes kráter keletkezett a sziklagerinc közepén, és a lépegető ebben fekszik, félig az oldalán. Legalább két lába csak megtekeredett, fekete vasdarabként meredezik, a többi pedig haszontalan kalimpál. Nem úgy tűnik, hogy bárhová menne innen…"

A Falkenstein Kastély - Példajáték - Gőz és Acél

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések