A Falkenstein Kastély - Túl a Földön

A Falkenstein Kastély világa elsősorban a Földre (pontosabban új-európai változatára) koncentrál, de ez közel sem jelenti azt, hogy kizárólag ezt a planétát utazhatják be a Drámai Karakterek. Ahogy mindig, most is minden a Házigazda ötleteitől és leleményességétől függ.

Éteri Kalandok
A különleges gőzkorszaki járművek közé nem csak lépegetők, égi hajók, tengeralattjárók és gigantikus fúrógépek sorolhatók, hanem a világűr éterében siklók is. A meghajtásuk sokféle lehet, csavarostól a rakétáig, és igazából itt is inkább a látvány és a hangulat számít, szemben a valódi tudományos magyarázattal, hogy mitől működhetne. Ezek segítségével akár a Space 1889 világához hasonló történeteket is lehet mesélni a Falkensteinnal, űrbéli kolóniákkal, de a legjobb, ha ezt inkább meghagyjuk annak a játéknak, és itt a felfedezés izgalmára koncentrálunk. Vagy éppen a közelgő Végítéletre, mint az alapkönyv egyik kalandötletében, ahol egy Sötét Meteorit fenyegeti a Földet.



Éterhajó
Funkció: Bolygóközi Éterhajó (10 pont)
Kinézet: Laminált falapok, fényes, kerekfejű rézszegecsekkel; nagyméretű üveg „halszem” megfigyelőbuborékok; nagyméretű réz mérők és kijelzők, mindenfelé felerősítve a belső felületre. (0 pont)
Működés: Szoláris Gőzkazánok, amiket fényesre csiszolt réztükrökből és vaskos nagyító-lencsékből álló rendszer melegít; összetett, surrogó réz Dinamó, díszes és ékes külső borítással, amin időnként szikrák pattognak végig. (10 pont)
Működési Idő: korlátlan (12 pont)
Irányítás: Tengerészeti stílusú Kormánykerék, nagy réz iránytűvel és a Gépházba vezető irányítórudak. (1 pont)
Meghajtás: Ékes foglalatú tengelyekre szerelt nagyméretű fa Légcsavarok; Sűrű kötegben elhelyezett nagy réz Rakétacsövek, amik füstöt és szikrákat okádnak. (10 pont)
Fegyverzet: Négy darab gyorstüzelő tüzérségi löveg, halálos, messze hordó robbanó-gránátokkal. (20 pont)
Méret: Hatalmas (maximum 100 fő) (x4)
Ár: 25.200 v, 
Építés ideje: 252 nap
Hajótest Sebei: 100

Barsoom
John Carter kapitány gyakorta felbukkan a Falkenstein történeteiben, hiszen ő is Tom Olam egyik harcostársa a Sötét Udvar elleni küzdelemben. Titokzatos mághikus hatalmával pusztán az akarata erejével képes utazni a Föld és választott hazája, Barsoom között - és másokat is magával tud vinni oda. Ha a Házigazdának kedve van egy kis kiruccanásra Új-Európából, hogy a Tündék és Sárkányok helyett másféle lényekkel is találkozhassanak a Drámai Karakterek, Edgar Rice Burroughs Mars-ciklusa alapján könnyedén felépítheti ezt az alternatív helyszínt is.


Marsi Támadók
Persze az is lehet, hogy nem a Drámai Karakterek hagyják el a Földet, hanem más világok lakói látogatnak el ide. Mint például a Világok Háborújának marslakói, akik tripodjaik segítségével megtámadták Angliát. Bár H.G. Wells regényében mindez az 1890-es években történt, Új-Európában némileg hamarabb. Persze attól függ, hogy kit kérdezünk - Őfelságe Titkosszolgálata szerint az egész puszta fantazmagória, és Essexben nem történt semmi ilyesmi!
De ha mégis megtörtént volna, garantáltan izgalmas kaland lett volna végigjátszani a marslakók támadását, és egy Őrült Lángelme is ráteheti a kezét valamelyik tripodra, hogy felhasználja aljas céljaihoz!


Más Világok
A Tündék Birodalmán, a Fátylon túl rengeteg másik világ található, és oda nem csak ők képesek eljutni, hanem a nagytudású varázslók is. Ehhez persze hatalmas erők kellenek, de ha sikeres, akár egy állandó kaput is létrehozhatnak, melyen keresztül a bátor felfedezők vagy az imperialista hódítók átjuthatnak. Hogy a túloldalon mi várja őket, azt senki se tudhatja előre - akár a Csillagkapu sorozat viktoriánus változatát is kitalálhatja a Házigazda!


A Castle Falkenstein pdf-ként már a DrivethroughRPG oldalon is megvásárolható!
-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések