A Falkenstein Kastély - A Tündék serege - Goblinok és Vörössipkások

Sorozatunk második részében még mindig az aprócska rémlények állnak a középpontban. Most két olyan kistermetű Tündét szeretnék alaposabban bemutatni, akik csöppnyi méretük ellenére komoly veszélyt jelentenek az emberekre.


Goblinok
A goblinok talán a leginkább társasági Tündék a rémlények között, mivel míg a többiek nem tűrik meg a saját maguknak kihasított birtokokon a fajtájukat, addig ezek az 5 hüvelykes apróságok csapatokban élnek. Gyakorta ők adják a Nagy Vadászatban résztvevő Tündék tömegét. Természetes alakjukban a magukra aggatott rongyaikból kilógó, méretes denevérszárnyaikról könnyű őket felismerni, és gyakorta meg is osztják barlangjukat ezekkel az éji lényekkel, sőt, vezéreik még hátasként is használják őket. 
A goblinok társadalmában az erős akarata alá kényszeríti a gyengét, és ha valamelyik vezérnek valahogyan sikerül nagyobb hatalomra szert tennie, azonnal királlyá is koronáztatja magát. Akkor pedig jaj annak, aki az útjukba kerül: nagyravágyásukban ezek az apró uralkodók azonnal hódító-pusztító hadjáratokba kezdenek, melyeket gyakran a Fényes Udvar Tündéinek kell megfékeznie. A Pixiek különösen rajtuk tartják a szemüket, hiszen mindkét nép képes jól repülni, így egymásnak a vetélytársai.
Ha nagyobb ellenfelekkel akad dolguk, gyakran nagyobb alakot vesznek fel, bár ezek is csak ritkán nagyobbak egy kisebb Törpénél. Ez természetesen nem változtat testi erejükön és képességeiken. 
Magyarország területén a "goblin" elnevezést ritkán hallani, ezeket a lényeket egyszerűn a manók közé sorolják, azok gonoszabb, rosszabb természetű fajtái közé. Ennek ellenére itt sem ritkák.

Képességek:
Ártó Szem [Á] ● Atlétika [J] ● Éteriség [N] ● Észlelés [Á] ● Fizikum [J] ● Káprázat [Á] ● Lopakodás [N] ● Viaskodás [J]
/A Memoir of Auberon szabályváltozata szerint az Éteriségből kivált az Alakváltás képesség, ha azt is használjuk, akkor utóbbinak szintje Átlagos. Ezen kívül a goblinnak további 1 Gyenge képességet kell választania./


Vörössipkások
Ha a goblinok a rémlények gyalogsága, akkor a vörössipkások az elit harcosok. Apró termetükhöz képest kifejezetten izmosak és remek fegyverforgatók, nevüket pedig arról kapják, hogy hosszú sapkájukat az ártatlanok vérével festik meg. Jellemzően a konfliktuszónákban szeretnek élni, ahol az emberek amúgy is ölik egymást - egy kicsit ők maguk is rásegítenek néha-néha, gondoskodva róla, hogy a konfliktus nehogy túl gyorsan véget érjen. 
Ezek a Tündék nem csak erősek, de elszántak és harciasak is, akik kifejezetten ellenségesek az emberekkel szemben. Ha alkalmuk nyílik egy észrevétlen rajtaütésre, gyilkosságra, szívesen élnek a lehetőséggel, és nem ijednek meg akkor sem, ha az ellenfél szembeszáll velük.
Az öltözékük legtöbbször bőrökből, rosszul kikészített prémekből áll, vagy ha hozzá tudnak jutni, akkor régi, szakadt egyenruhák maradványaiból. Kedvelik az elhagyott romokat, harangjuktól megfosztott őrtornyokat, de a bajor határvidéken a háború után hátrahagyott, kiégett porosz Kúszóerődök roncsaitól sem rettennek meg. Bár a vas rájuk is ártalmas, ennek ellenére gyakran vasalt bakancsokat hordanak, hogy még félelmetesebbek legyenek a többi Tünde számára. Fegyverként leggyakrabban hosszú nyelű pallosalabárdot forgatnak, amit alakváltáskor arányosan megnövelnek, de akár rövidebb markolatú késsé is változtathatnak. 
A vörössipkások ujjai hegyes karmokban végződnek, így puszta kézzel is veszedelmes ellenfelek, és a fogaik is erősek, hegyesek. Ha valaki legyőzi őket, gyakran hátra hagynak egyet ebből (ami akkor sem foszlik szét, ha a vörössipkás teste elpusztulna). Minél több fogat veszítettek így, annál kevésbé szeretnek felesleges kockázatot vállalni.
Hazánkban a vörösspikások aránylag ritkák, legfeljebb a kisebb lázongások idején bukkan fel, például mikor a Félszemű Farkas emberei valahol beveszik magukat, és ideig-óráig sikeresen szembe szállnak az osztrák csapatokkal. 

Képességek:
Ártó Szem [J] ● Atlétika [J] ● Éteriség [GY] ● Észlelés [Á] ● Fizikum [N] ● Káprázat [Á] ● Lopakodás [Á] ● Viaskodás [N]
/A Memoir of Auberon szabályváltozata szerint az Éteriségből kivált az Alakváltás képesség, ha azt is használjuk, akkor utóbbinak szintje Átlagos. Ezen kívül a vörössipkásnak további 1 Gyenge képességet kell választania./


Mivel ugyanúgy rémlények, a goblinok és vörösspikások ellen is jók a hagyományos Tünde-elhárító módszer, így a kifordított ruhák, a vastárgyak és a szent szimbólumok is. 


A Falkenstein Kastély - A Tündék serege - Goblinok és Vörössipkások



Castle Falkenstein alapkönyv és A Gőz Kora kiegészítő pdf formátumban (külön-külön és kedvezményes csomagban) már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések