AVU - A Mágikus Torzulások

Az AVU világának egyik legkomolyabb veszélyét és egyben a legnagyobb lehetőséget is a Torzulások, ezek a mágikus mutációk jelentik. Bárki áldozatul eshet, ha a Halálbombák egykori detonációinak helyszínén jár, ám ha valaki már egyen átesett, nem fenyegeti újabb átváltozás. Sokan pusztán ezért keresnek valami enyhébb hatású szert, hogy védettséget szerezzenek, mások viszont a munkájukhoz, kalandjaikhoz keresnek segítséget.

Sargon, a Fémnyűvő

Az Alkimista Esszenciák

A különféle torzulások két forrásból származhatnak: a természetben előforduló mágikus örvények káoszából, vagy az alkimisták esszenciáiból. Az előbbire vonatkozó szabályok általában az egyes lények leírásában szerepelnek.

Az esszenciák kidolgozása és elkészítése nem egy gyors vagy egyszerű folyamat: a legtöbb esetben egy természetes torzulás tanulmányoznak először, egy élő alanyon keresztül, amíg meg nem találják a mágia azon hatásait, amik az átalakulást kiváltották. A közhiedelemmel ellentétben ehhez nem kell felboncolni vagy kínozni az alanyt, sőt, Ak'dem általában jól fizet az önkénteseknek, de az is igaz, hogy ha nem találnak olyat, aki engedné a vizsgálódást, akkor zsoldosokkal keresnek.

Ha megvan a "recept", az alkimisták nekilátnak az átváltoztató főzet, közismertebb nevén az esszencia kidolgozásának. Ez önmagában egy több pentádig vagy hónapig tartó folyamat, és ha sikeres, akkor hozzákezdhetnek a nagyobb mennyiségű főzet elkészítéséhez, ami gyakorta különleges ásványokat, állati és növényi anyagokat igényel. A főzetek ára általában ezek miatt szokott borsosabb lenni. Az alap ár 10 arany, amihez

  • hozzá kell adni az összes Tulajdonság változást;
  • az összes egyéb bonuszt (AC, sebesség, Szakértelmek)
  • az esetleges mágikus képességeket és varázslatokat egyenként (szint*napi használat) értékben.
  • és végül ezt az összeget meg kell szorozni Szintmódosító+1 értékkel.

A kapott végeredmény aranyban az esszencia standard ára, de ezt a kereslet kínálat módosítja.

Az esszencia elfogyasztása másodperceken belül beindítja az átváltozást, de az alanynak kötelező Szívósság mentőt dobnia: a CSz 10 + Szintmódosító duplája.

  • Az esszenciák ellen senki sem tudja önként feladni a mentődobását, akkora sokkal jár a szervezet számára, de ha valaki erősen koncentrál, növelheti a CSz értékét a saját Akarat mentődobás bonuszával.
  • Ha a próba Sikeres, az alany leküzdötte az Esszencia hatását.
  • Ha a próba Sikertelen, az Esszencia elkezdni kifejteni a hatását, és általában Szintmódosító+1 óra alatt átalakítja az alany testét és lelkét.
  • Ha a próba Kritikus Balsiker (1), általában nem történik extra baj, bár egyes esszenciák esetében itt nem várt mellékhatások léphetnek fel. 
Az alabbi dokumentumban található néhany példa Torzulás.



-Kyrg-


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések