Aquarius - Vadásznaszádok és szállítóhajók a tenger mélyén

Az Aquarius világa aligha működne a tengeralattjárók nélkül, hiszen az egész koncepció a "víz alatti űrcsaták" ötletéből származott. Ezek a naszádok fürgén száguldanak az óceánban, a fenék sziklái között és kanyonjainak mélyén cikáznak, torpedókat és rövid hatótávolságú gázágyúkat vetve be egymás és a halszörnyetegek ellen.



A szetting első változata az Cyberpunk 2020 Interlock rendszerét használta, ahol a járművek az egyes könyvekben elég sok változtatáson estek át, míg végül a Maximum Metal kiegészítőben nagyjából elérték a végső formájukat. Ennek alapján készítettem el a saját építő-javító-módosító módszeremet, a harchoz megtartva az eredetit. A mellékelt dokumentumban szerepel néhány példa jármű, "gyári" alap változatok és módosított, egyedi példányok is.


A második verzió az Alternity rendszerét követte, ami már a mesélői kézikönyvben is adott jármű-építésre szabályokat, viszont ezek ehhez a feladathoz túlságosan le voltak egyszerűsítve: inkább a példajárművek módosítására szolgáltak. Viszont az űrhajók fejezete tökéletesen megfelelt a célnak, kiegészítve a Starships kiegészítő néhány rendszerével. A kapott végeredmények ugyan nem voltak az eredeti Interlock példányok tökéletes másai, de nem is ez volt a cél: ez a szetting egy remake volt, ahol az új rendszer eszközeivel próbáltam meg létrehozni a világ új változatát. A kampány jellege miatt itt végül nem is készült el olyan sok tengeralattjáró, csak amennyire a történet során szükség volt.



A tengeralattjárók építéséről szóló anyagok:


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések