Aquarius - Fegyverek, páncélok és kiberverek, avagy a stílus kellékei

Ahogy azt már írtam, az Aquarius eredendően a Cyberpunk 2020 alternatív szettingjének indult, és ennek megvoltak a maga előnyei és hátrányai. Például az, hogy bizonyos dolgokkal, mint a kiberverek és a kütyük nagy része, nem kellett bajlódni: egyszerűen úgy vettem, hogy minden beültetés és eszköz, ami a CP2020 alapkönyvekben vagy a Chromebook katalógusokban benne van, létezik az Aquarius világában is. Ugyanakkor volt számos olyan elem is, amivel igenis muszáj volt bajlódni, mégpedig a látványos és mindennapi kellékek, mint a fegyverek és vértek. 


Ahogy a Cyberpunkban a rutinos játékos már nem éri be annyival, hogy "ez egy nehéz pisztoly", hanem kell neki a Colt AMT 2000, vagy a Shadowrunban az Ares Predator, itt is meg kellett alkossam a "saját" termékvonalaimat, gyártókkal, típusokkal és egy-két soros leírásokkal, hogy mindenki el tudja helyezni a saját univerzumában. A játéktechnikai jellemzők szinte mellékesek voltak, az egyik kiegészítőből származó tűfegyverek jelentették az alapját, és a játéktechnikai jellemzőket a leíráshoz igazítottam. A vizuális megjelenítés a Pinterestnek volt köszönhető.


A páncélok és ruhadarabok azért is lettek fontos elemei a játéknak, mert az első kaland rögtön a Deep Sea Voyager fedélzetén tartott Deep Sea Fashion Week körül forgott, úgyhogy zsoldosok és hekkerek helyett divattervezőket, márkákat és fellépőket kellett kitaláljak hozzá. 



Ami a kibervereket illeti, számomra a CP2020 jelenti a cyberpunk stílus csúcsát, mert itt a beültetések nem csupán játéktechnikai bonuszokat adnak, de egyfajta divatcikkek is. Ezekkel eredetileg nem is kellett sokat bajlódjak, hiszen kompletten átvettem az eredeti elemeket, viszont mikor rendszert váltottunk Interlockról Alternityre, az annak alapkönyvében szereplő listát egy kicsit rövidnek éreztem, még úgy is, hogy kiegészítettem a StarDrive kampányból származó darabokkal. Végül egy-két fontosabb elem ide is bekerült, és készült róla egy összesített, magyarra fordított lista.
A Stein-Wasserman skála eredetileg egy sokkal korábbi, CP2020 motorral futó modern kampányból származik, ahol a Gemini full borg ügynöknő számára ezzel jellemezte mindig a pszichológusa, hol tart a karaktere a kiberpszichózus felé vezető úton. Lényegében a klasszikus EMP/Emberség skála játékban megjelenő formája volt, egy olyan mérőszám, melynek segítségével a karakter tisztába kerülhetett a saját játéktechnikai paraméterével. Az Alternity rendszerében azután ez kicsit átalakult, ott már a kilökődés esélyét jelezte, mivel ebben a verzióban a pszichózis némiképp másként jelenik meg.


Ezen a linken megtalálhatjátok az Aquarius szettingben használt fegyverek, vértek és kibertech listáját, leírását. Az első kettő esetében mind a CP2020, mind az Alternity rendszerében megadtam a paramétereket, utóbbinál csak az Alternity szerepel.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések