Aquarius - Sci-fi szetting Alternity és Cyberpunk 2020 rendszerhez

Az Aquarius szetting ötlete nagyjából tizenegy éve született meg: eredetileg a Cyberpunk 2020 Interlock rendszerét akartam átvinni valami olyan sci-fi környezetbe, amikor váratlanul valahol szembejött egy kép a SeaQuest DSV sorozatból, és ennyi elég is volt, hogy munkához lássak. Később többen ajánlották a Blue Planet/Kék Bolygó játékot, mint nagyon hasonlót, és ha ismertem volna korábban, talán azt választom: de az az igazság, hogy akkoriban szinte mindent Interlock rendszerrel meséltem, világokat kitalálni pedig mindig nagyon szerettem, úgyhogy nem mernék rá fogadni.
Az első és a második Aquarius kampány tehát a Cyberpunk 2020 alapkönyvre épült, kiegészülve a Hardwired és a When Gravity Fails alternatív világleírásokkal (főleg a technikai dolgok, például fegyverek terén), és az egészet megfejelte egy, a Maximum Metal alapjára épült tengeralattjáró-tervezési rendszer. A rendszer pedig jól teljesített az új környezetben is.


Lássuk, miért az egyik kedvenc szettingem az Aquarius: egyfelől mert Cyberpunk 2020 egy idegen világban, ahol mindenki a víz alatt él, a fenékre épült kupolavárosokban. Ehhez még hozzá jönnek a kisebb-nagyobb tengeralattjárók, amik a mi világunk naszádjaival ellentétben inkább olyan fürge hajók, mint a SeaQuest DSV sorozatban, főleg az utolsó évad vadászhajói. Lényegében a Star Wars űrcsatái, víz alatt.


Meséltem itt intrikus-szociális kampányt, ahol a Deep Sea Fashion Week luxusdivatbemutatóján kellett megtalálni a merénylőt, aki fel akarta robbantani a Földről érkezett gazdagokat, kalózvadászos-kereskedős mélytengeri bolyongást, legutóbb pedig ENSZ marsall és csapatának kalandjait, amint a telepek között utazgatva próbáltak érvényt szerezni a törvénynek.


A legutolsó kampányt viszont már nem az Interlock rendszerrel meséltem, hanem egy rövid életű saját rendszer után az Alternity lett a befutó: némi kiegészítés után mind a kiberverek, mind a mutációk nagyon jól jöttek a környezethez, az űrhajó-építési szisztémát pedig könnyű volt átdolgozni tengeralattjárókhoz (a normál járművek építése kissé elnagyolt volt). Úgyhogy mindmáig ez a legtöbb rendszerrel mesélt szettingem.

Az alábbi linken megtalálhatjátok az Aquarius szetting leírását, rendszer nélkül.





Aquarius - Sci-fi szetting Alternity és Cyberpunk 2020 rendszerhez

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések