Roncspuszta RPG - Birtokok - A Csomópont

 A Roncspuszta telis-tele van a Túlélők és más Szerzetek településeivel: a tájat borító romok között mindenfelé kereskedelmi állomások, műhelyek, kutak, és primitív farmok állnak, a sziklák között banditák tanyái rejtőznek. Van, amelyik a civilizáció bástyája, ahol a Könyvtárosok őrzik a Dagály előtti világ tudását; máshol az erős uralkodik a gyenge felett, és a hadurak rablóportyái jelentik a gazdaság alapját; a legtöbb helyen viszont egyszerűen csak azért gyűlnek össze az emberek és más Szerzetek, hogy egyenek, igyanak, kereskedjenek, szórakozzanak és pihenjenek. Innen indulnak és itt érnek véget a felefedezőutak, mentőakciók és hősi kalandok. Az egyik legfontosabb ilyen hely pedig a Csomópont.


A Csomópont

Ragyogásszám: 3

Ahogy a mondás tartja, ha a Csomóponthoz akarsz jutni, csak keress egy régi sínpárt, és kövesd… A Dagály előtt egy nagy vasúti pályaudvar volt, tele mozdonyokkal, vasúti kocsikkal, műhelyekkel - és végtelen sok, áruval megpakolt teherkonténerrel. A felszínre érkező Túlélők hamar rátaláltak a tartós élelmiszerek, távoli gyárakból érkezett, kétes minőségű ruhadarabok, gyógyszerek, fegyverek és szerszámok jelentette kincsre, és ahogy a konténerek lassan kiürültek, úgy alakultak át lakhelyekké, műhelyekké és kocsmákká. Mire az utolsó régi holmi is elkelt, már egy állandó település állt a raktár helyén, egy hatalmas piaccal, és a vasúti kocsik új életre keltek az ide települt Bütykölők kezei között. 

A Birtok három nagyobb részből áll: a Roncspálya építőműhelyéből, a Fémbazár piacból és az egészet keletről határoló konténervárosból, a Kockatanyából.


A szerelőcsarnokokból és vágányokból álló Roncspálya a Bütykölők birodalma: legalább két tucatnyi él belőlük a településen, és mindannyian Legó, egy Szőrmók társuk utasításait követik. Fő tevékenységüket a suhanóhajók építése és javítása jelenti: ezeket elsősorban vasúti kocsikból, mozdonyokból és a lakrészként nem használt konténerekből állítják össze, ellátják őket a Ragyogást hasznosító Lebegtetőkkel, majd eladják őket a Navigátoroknak és a gazdagabb Kereskedőknek. A kisebb hajók egyetlen egységből állnak, a legnagyobbak viszont akár három kocsi szélesek, négy hosszúak, és három magasak is lehetnek, így harmincnál is több darabból állnak össze. Persze ez a kívülről rájuk erősített fémlemezek miatt nem látható azonnal.


A Fémbazár egy nagy, hangárszerű csarnokból és a körülötte álló kisebb épületekből áll, kiegészítve néhány, a régi darukról lógó konténerrel. Ez a Roncspuszta egyik, ha nem legnagyobb piaca, ahol szinte minden kapható - a legfőbb kivételt a rabszolgák jelentik, mert ezt az intézményt nem tűrik meg a városban. A karavánok minden égtáj felől érkeznek a Fémbazárba, és a legtöbbjük innen már vissza is indul, másfajta árucikkekkel megrakodva.


A Kockatanya a Csomópont többezer, egymásra halmozott árukonténeréből kialakított lakó- és szórakozónegyede. Több ezren élnek itt állandóan, és még többen járnak itt átutazóban: gazdátlan fémdoboz nem nagyon van, mindegyik valakié, és a szállásért fizetni kell a tulajdonosnak. A legalsó szinten a legtöbb konténerben bár vagy valamilyen műhely van, ahol leihatja magát, vagy rozsdás fémlapokból kovácsolt-flexelt kardokat, tőröket vásárolhat a utazó. A terület felett egy csomó kisebb banda osztozkodik, és az sem ritka, hogy valakinek nyoma veszik az éjszakában - majd egy távolodó karaván árucikkei között találja magát, egy olyan Birtok felé, ahol egyáltalán nem tiltott a rabszolgák kereskedelme.

A Csomópont vezetője Karmosujj, egy Szörnyszülött Kereskedő, aki egy korábbi balesetben elvesztette a bal karját és vállát, ám az egyik Bütykölőjük egy vöröses színű, méretes karmokban végződő fémkar épített a helyére. A sérülése ellenére kedélyes, sokat mosolygó ember, viszont ha valaki hülyének nézi, hamar elveszti a türelmét.

A településnek természetesen erős őrsége van, akik a Brávók Céhének helyi központjából érkeznek. Ez a megerősített, régi irányítótoronyból kialakított épület a Roncspálya peremén magasodik, és itt vannak kikötve a helyiek saját suhanóhajói is. Más Céheknek is van saját bázisa a városon belül: a Bütykölőké maga a Roncspálya, a Mendikánsoké a Kockatanyában található Kötöző, a Navigátoroké pedig a Fémbazár tetején álló terasz. A többiek nem tartanak fent közismert központot a Csomóponton belül.


Roncspuszta RPG - Birtokok - A Csomópont


-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések