Egy Falkensteini Kalandregény - Az Arany Templom (Beharangozó)

Augusztus 24-én ismét megnyitja kapuit a Steampunk Design Market, ezúttal a Klauzál téri Vásárcsarnokban, és ismét várunk titeket kalandra a Castle Falkenstein kastély világában!


"A foltos overált viselő Törpe, Ruminelo Láncmester egyre idegesebben rágcsálta szivarját, ahogy a hajódarut kezelő matrózokat figyelte. Az alexandriai Nagy Kikötő mólójánál álló Chevalier Roland már két napja befutott, a helyi hatóságok viszont egészen eddig nem adtak engedélyt, hogy Monfort vikomt expedíciója kirakodhasson. Ruminelot a gutaütés kerülgette, ahogy a matrózok szerencsétlenkedését figyelte, amint próbálták kiemelni a hajó rakteréből az egyik általa tervezett lánctalpas járművet. Már majdnem kirobbant belőle egy ízes szerb káromkodás-sorozat, amikor a szeme sarkából meglátta a vikomtot és útitársnőjét, Lady Angelát.
- Jó reggel, Ruminelo! - köszönt rá Montfort a Törpére, aki sietve kihúzta magát. - Reggelt, uram!
- Az útitársaink még nem kerültek elő? - intett a nemes a Chevalier Roland utasfedélzete felé, de Ruminelo csak a fejét rázta. - Még nem, uram. Gondolom, az esti vacsora után még húzzák a lóbőrt.
- Pedig jobb lenne, ha kapkodnák magukat. Most, hogy végre megvannak az engedélyek, egy percet sem akarok tovább itt vesztegetni. Vár ránk az Arany Templom!"

Egy hónappal azután, hogy Francois Monfort vikomt a párizsi Société de Calculation klubban elfogadta személyes Nemezise, Antoine de Villeforte fogadását, hogy nem tudja a modern technológiát a régi világ egyik titkának feltárására felhasználni, az ifjú nemes expedíciója már meg is érkezett Alexndriába. Az úti céljuk nem más, mint a titokzatos Arany Templom - ezt a rejtélyes, elveszett helyet egy török varázsló, Ali Hassan ajánlotta a figyelmébe, aki maga is a csapat tagja. A vikomtot elkísérte állandó útitársa, a kalandos természetű Lady Angela Whitmore, és Ruminelo Láncmester, a Belgrád közeléből származó Törpe gépész.
Természetesen az expedíció ennél jóval több főből áll: vannak köztük Felfedezők, Szerencselovagok, Orvosok, Úriemberek és hölgyek, Kalandornők, és még ki tudja, hányan! 


Egy Falkensteini Kalandregény - Az Arany Templom (Beharangozó)

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések