Egy Falkensteini Kalandregény - Bécs felett borús az ég… (A Kaland)

Konstantinápoly, két héttel korábban...

"Két óra múlva lesz a találkozóm a pasával”. – jelentette ki elégedetten a porosz tiszt, ahogy a szárnysegédjével a félhomályos dolgozószobába lépett. Az ablakok elé húzott vastag függönyök kizárták a tűző napfényt és Konstantinápoly nyüzsgését.

„Hans, készítse össze a dokumentációt.” – intett a falon függő festmény felé, a fiatal szárnysegéd pedig sietve engedelmeskedett. A rejtett széf hang nélkül nyílt, ám ahogy Hans benyúlt, azonnal érezte, hogy valami nem stimmel. A vaskos köteg tervdokumentációnak nyoma sem volt.

„Ezredes úr!” – kiáltott fel döbbenten. – „A tervek! Eltűntek!”

„Lehetetlen!” – kerekedtek el a tiszt szemei. – „Én magam tettem be mindent ma reggel!”

Ahogy a szárnysegéd végig tapogatta a széf belsejét, egy apró, kemény papírlap akadt a kezébe. Óvatosan kivette és átadta felettesének, aki hitetlenkedve nézte a rajta díszelgő egyetlen „H” betűt.

„Táviratozzon Berlinbe.” – szólalt meg végül az ezredes. – „A Hiéna lecsapott.”

 

Ezzel a felütéssel indul a Bécs felett borús az ég című Castle Falkenstein kaland, amit a "100 éves a 424-es gőzmozdony" című rendezvényen meséltem le játékosaimnak. Az eseményre mindenképpen egy olyan történetet akartam választani, aminek köze van a vasúthoz, és bár ehhez adta volna magát a Babbage's Engine című kaland (ami ingyenesen letölthető a DriveThruRPG oldalról), inkább írtam egy saját, magyar vonatkozású történetet.

Egy robogó vasúti szerelvényen játszódó történet nagyon könnyen a "csőkaland" ("railroading") hibájába esik, különösen ha az események a maguk sorrendjében zajlanak, a karakterek pedig csak reagálnak az eseményekre. Éppen ezért igyekeztem úgy felépíteni a sztorit, hogy a játékosok legyenek a cselekvő felek, az ő tetteik gördítsék előre a történetet. 

Bécs felett borús az ég (pdf)


Egy Falkensteini Kalandregény - Bécs felett borús az ég… (A Kaland)

Egy Falkensteini Kalandregény - Bécs felett borús az ég… (Beharangozó)


Castle Falkenstein alapkönyv és A Gőz Kora kiegészítő pdf formátumban (külön-külön és kedvezményes csomagban) már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések