Egy Falkensteini Kalandregény - Bécs felett borús az ég… (Beharangozó)

Július 14-én, a Magyar Vasúttörténeti Parkban rendezik meg a "100 éves a 424-es gőzmozdony!" rendezvényt, ahol az "Alkoss Magad Rendezvények" meghívására mi is kint leszünk a Castle Falkenstein és az UnderWorld szerepjátékokkal! A vállalkozó kedvű játékosokat pedig kalandra is invitáljuk Új-Európába,  egy izgalmas kémjátszma szereplőiként!


"A rejtjeles távirat megfejtése kézről kézre jár az asztal körül, ahogy mindannyian újra meg újra átolvassátok Lord Bossley üzenetét. Rövid mondatok csupán, ám minden szónak súlya volt.

<A Hiéna Pest-Budán át Bécsbe tart, most pénteken, a reggeli vonattal. Nála vannak az ellopott tervrajzok. A vonaton találkozna egy orosz ügynökkel. Az ügynököt elfogtuk. Hiéna ismertetőjele sebhely a jobb füle mellett. A jelszó és a válasz rá: Bécs felett borús az ég - de Berlinben mindig süt a nap. Szerezzétek meg a terveket.>

Amióta csak Lord Bossley beszervezett benneteket, hogy külföldön a szemei, fülei - alkalmanként a kezei - legyetek, a Nagy Lehetőségre vártatok. Az eddigi feladatok általában apró, csekély veszélyt hordozó tettek voltak, mint egy titkos üzenet átadása, egy előkelő személy megfigyelése vagy éppen egy gyanús alak köreibe beférkőzés. Ez azonban most valami más: mindannyian hallottatok róla, hogy a Hiéna, ez veszedelmes kém ellopta egy különleges, gőzturbinával hajtott szélsebes torpedónaszád terveit az konstantinápolyi porosz katonai attasétól. Bismarck ezekkel a tervekkel akarta a maga oldalára állítani az ingadozó Oszmán Birodalmat az Új-Európáért folytatott titkos háborúban, és ez a betörés most igen kellemetlen helyzetbe hozta az egész porosz bürokráciát, de főleg a titkos szolgálatukat. A kontinens minden nagyvárosában lesben álltak ügynökei, feszülten figyelve, hátha elcsípnek valami apró kis hírt, ami nyomra vezetheti őket. A feladatuk azonban olyan, mint tűt keresni a szénakazalban - a Hiéna kinézetét, valódi személyazonosságát ugyanis senki sem ismeri. 
Ezúttal nálatok az elény, hiszen még ha meg is szerezték a nektek címzett táviratot, a rejtjel megfejtése időigényes folyamat, és ha szerencsétek van, csak azután jönnek rá az üzenet valódi tartalmára, mikor a vonat már kigördült az Indóházból. Akkor pedig már csak rajtatok áll, hogy megtaláljátok a Hiénát és megszerezzétek tőle a tervrajzokat!"


A kaland során az alábbi karakterek közül választhattok (a nevekre kattintva megtaláljátok a karakternaplókat):

Igazi nagyvilági életet élő alak vagy, akit örömmel hívnak meg az előkelőségek a bálokra, fogadásokra - és szinte soha nem vetül rá a gyanúnak még az árnyéka sem, mikor néhány nappal később rejtélyes módon eltűnnek a házigazda feleségének ékszerei vagy feltörve találják a családi páncélszekrényt. Amióta Lord Bossley beszervezett, kicsit visszafogtad magad, és fokozottan igyekszel vigyázni a hírnevedre, de már alig várod, hogy ismét megmutasd, nincs nálad jobb tolvaj!

Bár Pest-Buda társasági élete nem olyan nyüzsgő, mint Bécsé, Londoné, Párizsé vagy akár csak Prágáé, itt is remekül megtaláltad a helyedet. Az előkelő körökben meglepően könnyű értesüléseket szerezni, így a vagyonod mellett a kapcsolataiddal is remekül tudod szolgálni a csapatot.

Volt katonaként az élet minden eseményére feladatként és leküzdendő problémaként tekintesz, bár királyok és országok helyett már csak magadat és a megbízóidat szolgálod. Kiváló céllövőként és vívóként te felelsz a csapat biztonságáért, és nem habozol fegyvert használni, ha úgy hozza a szükség.

Nagyszájú, pimasz, kötekedő - és még sorolhatnánk, mi mindennek lehet téged nevezni. Kétség kívül nem igazán passzolsz a társaidhoz, viszont idővel ők is megtanulták értékelni, hogy te olyat is hajlandó vagy megtenni, amit ők nem. Ha a helyzet úgy hozzá, természetesen elbűvölő is tudsz lenni, de szeretsz az öklöddel is érvelni.

Olyan régóta játszod már a Nagy Játszmát, hogy szinte már nem is emlékszel az életedre azelőtt - vagy legalábbis ezt mondod mindenkinek. A valódi nevedet csak egészen kevesen ismerik, és ha csak teheted, álruhákkal és más színházi kellékekkel igyekszed álcázni magad, hogy félrevezesd az ellenfeleidet. Olyan sokat alakoskodtál már, hogy bármelyik színházban megállnád a helyedet. Persze lehet, hogy ezen már régen túl vagy…

Hiába is tagadnák, egy ilyen társaságnak mindig szüksége van Szerkentyűkre és különféle "hagyományos" és "őrült" találmányokra. Fegyverek, zárnyitó holmik, altatóporok, cigarettába rejtett távírók, kabátba rejtett ejtőernyők - nincs olyan holmi, amivel ne birkóznál meg. Akár egy Babbage Számolóművet is át tudnál programozni, ha a szükség ezt kívánja.

Az orvosi diplomád kézhezvételekor még azt hitted, hogy a te életedben csak a gyógyításnak van helye, és messze azok felett állsz, akik az erőszakot elfogadható eszköznek tartják. Magad sem tudod, hogyan is kötöttél ki ezek után a hadseregnél, katonaorvosként, de ahogy egyre több lőtt és vágott sebet láttál, úgy morzsolódott le az erkölcsi magaslatod. Előbb-utóbb eljött az a pillanat is, amikor neked magadnak is fegyvert kellett fognod, hogy megvédd a saját és pácienseid életét. Egy dolog azonban nem változott: ha csak teheted, kerülöd, hogy megölj valakit, és még a legyőzött ellenfeleid sebeit is igyekszel ellátni.

Ha szeretnétek részt venni a kalandban, kérlek jelezzétek előre emailben (azavuemberei@gmail.com) vagy Messengeren. A kiválasztott karakterek naplóit előre megkapjátok pdf formátumban, a játék helyszínén pedig nyomtatásban is. Ha maradnak szabad helyek, akár ott helyben is lehet csatlakozni!

FONTOS: magára a rendezvényre belépőjegyet kell venni, ez tőlünk független.



Egy Falkensteini Kalandregény - Bécs felett borús az ég… (Beharangozó)


Castle Falkenstein alapkönyv és A Gőz Kora kiegészítő pdf formátumban (külön-külön és kedvezményes csomagban) már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések