Enhanced - Vol 2. - Az olasz cyberpunk képregény második része

A korábban már bemutatott olasz Enhanced képregény nem csak számomra volt nagyon kellemes meglepetés, a  kis csapat igen ügyesen építette fel jelenlétét a közösségi médiában: a Facebook oldaluknak csaknem 900 követőt szereztek rendszeres posztjaikkal, az általuk működtetett Enhanced Facebook csoport pedig gyorsan 1100 tag fölé hízott. Mindez igen szép teljesítmény egy ilyen kis csapattól, ám a fiúk mindent megtettek a siker érdekében: már az első Kickstarter kampányban rengeteg extrát adtak a választhatóan puha- vagy keményborítós képregény mellé, és a megjelenés után egy pár oldalas, fekete-fehér extra történetet is kaptak a támogatók, digitális formában. Ráadásul a történet erősen függőben maradt, így egyértelmű volt, hogy hamarosan várható a folytatása, amiről a csapat rendszeresen csepegtetett információkat, majd október végén teljes erővel be is indult a Vol 2. Kickstarter kampánya. A csoport saját Messenger chat csatornáján az alkotók rendszeresen és nagyon gyorsan válaszolnak bármilyen feltett kérdésre.


Erősen indítottak, a kitűzött 2500 eurót már az első huszonnégy órában kb hatszorosan túlszárnyalták. Jelenleg a félidőben közel 33.500 eurónál tartanak, így máris hét elért strech goalnál tartanak, a vastagabb papírtól a bónusz könyvjelzőn át a hologrammos borítóig - ezek közül a leglényegesebb talán az, hogy maga a történet is hosszabb lesz plusz egy fejezettel, ha pedig eléri az 50.000-es célt, akkor a támogatók ismét kapnak egy extra, 20 oldalas történetet.

A Vol 1 extra történetének, az "And Justice 4 All" egyik oldala

A támogatási szintek elég széles skálán mozognak: 9 euróért már a miénk lehet a Vol 2 digitális változatban, 18-ért a Vol 1+2, 19-ért viszont megkapjuk a második kötetet puha borítóval (és hozzá a pdf-et is, természetesen). Arra is van lehetőségünk, hogy megvegyük mindkét kötetet, akár puha (35 euró), akár kemény (75 euró) kötésben, sőt, vannak külön gyűjtői változatok is a borítókra, még egy kis felárért. 

Támogatók a Vol 1 lapjain

A 299 eurós változatban akár a saját arcunk is visszaköszönhet a képregény oldalain (az első részbe is bekerült jópár támogató), a legdrágább, 329 eurós csomagba pedig a halom apróság mellé dedikált kemény borítós kötet, az eredeti képregényből származó, egyedi, aláírt oldal és egy kézzel készült skicc is kerül - értelemszerűen ez már az igazi képregénygyűjtőknek szól.


A történet várhatóan ott folytatódik, ahol az elsőnek vége szakadt, így folytatódik a replikáns-vadászat Nu-Tokyoban. A Kickstarter kampányban néhány oldalt már el is olvashatunk belőle, belekóstolva a hangulatába.


A képregény ezúttal is két nyelvben lesz választható, nyomtatásban választanunk kell az angol és az olasz között, digitálisan pedig remélhetőleg úgy lesz, mint a Vol 1 esetében, hogy megkapjuk egy csomagban mindkét nyelven a pdf és epub fájlokat. 


A magam részéről már a legelső órában behúztam az Early Bird puhaborítós Analóg változatot, mivel az első kötetből is az van meg, de azóta is gondolkozom rajta, hogy váltok a dupla keményborítós csomagra, és a továbbiakban inkább ebben a formátumban gyűjtöm a folytatásokat (azóta már így is tettem). Mindenesetre remélem, hogy olasz barátaink még jó pár számmal megörvendeztetnek minket!



Enhanced - Vol 2. - Az olasz cyberpunk képregény második része


-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések