Az AVU Emberei - RPG Zóna a Budapest Comic Con rendezvényen!

Most hétvégén, június 10-11-én rendezik meg a Budapest Comic Con eseményt, és szombaton mi is ott leszünk! A Cosplay.hu csapata ugyanis egy RPG Zónát alakít ki a saját részükön, a Cosplay színpad mellett, és felkértek minket, hogy mesélőként mutassuk be a hobbit az érdeklődőknek. Mivel ezek nem előre megszervezett játékok, ezért rövidebb, legfeljebb 1-2 órás bemutató történetekkel készülök, ahol előre generált karakterek közül választva lehet kipróbálni a különféle stílusú játékokat.


A Smaragd Város /Castle Falkenstein/
Ebben a történetben hőseink egy angol nemes, Lord Artur Goodholme társaságában egy expedíción vesznek részt, Afrika egyik, még felfedezetlen vidékén. A Lady Agatha gőzhajó a modern technika minden eszközével fel van szerelve, és még egy vadonatúj gőzhajtású helikopter is várja, hogy végre a dzsungel fölé szállhasson. Ám a titokzatos Smaragd Város titkait eddig sokan keresték, és még senki sem tért vissza élve…
A steampunk kaland során az expedíció tagjainak bőrébe bújhatunk, így lehetünk Nyughatatlan Felfedezők, Délceg Tengerésztisztek, Gazdag Úriemberek, Ifjú Feltalálók vagy akár Tapasztalt Szerencselovagok is. A játék a Castle Falkenstein rendszerét használja, így dobókockák helyett franciakártyák döntenek a próbák során!


A Rajtaütés /Cyberpunk RED/
Igazából a csumbáitokkal semmi többre nem vágytatok, mint meginni valamit a törzskocsmátokban, a Rozsdás Pengében. A Szervek ritkán járnak erre, és akkor sem szívesen szállnak ki a járőrkocsikból, úgyhogy tökéletes hely egyet chillelni. De ma este sajnos vérszag van a levegőben - roninok és szamurájok járják az utcákat, mintha csak keresnének valamit… 
Ebben a kalandban a Cyberpunk RED Indítókészletben található pregen karakterek közül választhatnak a játékosok, és (elsősorban a kezdő játékosokra gondolva) ennek a rendszerét használjuk, néhol kiegészítve a frissen megjelent Cyberpunk RED alapkönyv vonatkozó részeivel.


Kölykök a 7. szintről /Petrendszer/
A Csillagfény az egyik legforgalmasabb űrkikötő a 23. században, messze a Naprendszertől: a hatalmas űrállomás fedélzetén több tízezren élnek és dolgoznak, és naponta ezrek utaznak át rajta. Az érkező hajók közül sokan pótalkatrészként és építőanyagként végzik, hogy kijavítsák az állomás elöregedő részeit. Ennek ellenére a csillagvárosban rengeteg olyan folyosó és szekció van, ami évek óta lezárva várja, hogy újra használatba vegyék. Az állomáson élő fiatalokként számotokra a Csillagfény egészen mást jelent, mint a felnőtteknek: az iskolai órák után várnak rátok a gravlabda-pályák és a VR játéktermek, ha pedig ezeket elunjátok, a folyosókon csatangoltok, elhagyott részek után kutatva, ahol mindig találni valami érdekeset!
Ebben a sci-fi történetben a játékosok egy kölyökbanda tagjait személyesítik meg, és a másik két kalandhoz hasonlóan itt is előre kész karakterek közül választhatnak. A játék a saját készítésű Petrendszer motorral megy, amit annak idején a saját lányomnak írtam, és kifejezetten a fiatal, tizenéves felfedezőknek szól.

Ha kedvetek támadt kipróbálni a fenti kalandok egyikét, keressetek meg minket szombaton, a Cosplay színpad melletti RPG Zónában!

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések