Egy Falkensteini Kalandregény - Keserű Ébredés (A kaland)

"Hosszúra nyúlt az este a fogadó ivójában, ahol a jókedélyű helybeliek szinte itták Karl szavait München, Bécs és Párizs forgatagáról. Az újságíró kicsit már szégyellte is magát, úgy érezte, hogy eltúlozta saját szerepét mindazokban a botrányokban, amiket leleplezett, ám képtelen volt ellenállni a kísértésnek. Minden egyes történetet egy-egy újabb korsó sörrel öblítettek le, így végül már szinte beesett az ágyába, elalvás előtt egy pillanatra még reménykedve, hogy útitársai nem felébresztik majd reggel, indulás előtt. Már ha a sofőrnek és a helyi kovácsnak sikerül egyáltalán megjavítania az automotív gőzgépét addigra.
Hosszú percekig fogalma sem volt, hogy mire ébredt fel, csak feküdt zúgó fejjek az ágyon, pislogva meredve a plafonra. Azután hirtelen beléhasított a felismerés: csend volt. Mély, súlyos, mindent elnyomó csend. Homlokráncolva kikászálódott az ágyból, elbotorkált az ablakig és kilesett. Üres utcát látott, befüggönyözött ablakokat, bezárt ajtókat. Kicsit távolabb, a falu peremén pedig ködöt, a sűrű, áthatolhatatlan fajtából.
Karl egyre kétségbeesettebben próbált felfedezni valami mozgást a házak között, egy munkába igyekvő férfit, egy kútból vizet húzó asszonyt vagy egy kertben játszó gyereket. Vagy legalább egy reggelijére váró kutyát, egér nyomában járó macskát. Semmit sem látott.
Hirtelen valami reccsenést hallott, valahonnan a fogadó emeletéről. Egy pillanatra zavarodottan fülelt, a szíve a torkában dobogott az izgalomtól, ugrásra-menekülésre készen. Azután krákogást és halk, másnapos beszédet hallott. Nem volt egyedül - és ez most mindennél boldogabbá tette Karlt!"


Egy csapat utazó egy vidéki fogadóban arra ébred, hogy az egész falucska elhagyatott, mindenki eltűnt, és a falut sűrű, szürkés köd lengi körül. És valami mozog a ködben… Vajon a Sötét Udvar Tündéi rabolták el a helyieket, netán az Arany Hajnal nekromantái szabadítottak rá valamit a világra? Vagy valaki elragadta őket, és most a Fátyolban, egy Tünde birodalmában tévelyegnek? Vagy esetleg fel sem ébredtek, a saját álmaik foglyai?

A kaland lejátszható változata:


Keserű Ébredés (A kaland)

A Castle Falkenstein pdf-ként már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!
-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések