Egy Falkensteini Kalandregény - Hamis Arcok (Beharangozó)

"- És akkor végül is hol voltak a gyémántok?
- Természetesen a süteménybe sütve!
A szalont megtöltötte a nevetés, ahogy régi jóbarátotok, William Marlowe, a közismert magándetektív az ékszerrablás történetének a végére ért. Mindannyian olvastátok már az újságok beszámolóit az esetről, de egészen más érzés ilyesmit első kézből, sőt, a legfőbb szereplőtől hallani. Mikor a szobalány körbejár az italokkal, mindannyian örömmel koccintotok barátotok egészségére.
Ahogy Marlow éppen bele kezdene a következő történetbe, kopogtatás szakítja félbe szavait, és az inasa, Barclays lép be, ezüst tálcáján egy levéllel. Házigazdátok egy pillanatra a türelmeteket kéri, míg átfutja az üzenetet, és nem kerüli el a figyelmeteket, hogy elsápad az arca. Mikor végül felpillant, láthatóan kissé zavarban van.
- Nos hát. Egy úriember a segítségemet kéri. Egy igen közismert úriember.
Mindannyian érzitek, hogy itt most valami nagyon nagy dologról van szó, ahogy Marlowe az ujjai között forgatja a levelet, és izgatottan várjátok, kiböki-e végre, kiről van szó.
- Benjamin Buck Greene írta. - mutatja fel végül a papírt. - Azt kéri, találkozzak vele azonnal az otthonában. Úgy véli, nagy veszélyben van az élete.
Benjamin Buck Greene. Ennek a névnek súlya van. Az egykori rabszolgakereskedő fia, Anglia egyik legnagyobb gyarmati kereskedője - és a Bank of England egyik helyettes kormányzója. Lassan mindannyian felálltok, kiürítve poharaitokat. Ahogy William rátok néz, egyként bólintotok. Számíthat rátok."


London, 1872. Ez az újabb kalandos történet a brit birodalom központjába kalauzolja el a játékosokat, ahol egy közös barátjuk kéri a segítségüket a város egyik leggazdagabb emberét ért fenyegetés felderítésében. 
A kaland a 2022 szeptemberi online Retro RPG nap keretében lett lemesélve, bár a csapat még nem ért a történet végére, egy fejezet még visszavan. Ahogy máskor is, az új karaktereket a szokványos felosztásban (egy Nagyszerű, négy Jó és egy Gyenge képesség) kértem, annyi kitétellel, hogy az Összeköttetéseknek minimum Átlagosnak kell lennie. Voltak ismét visszatérő karakterek is, mint a Holdfényröptéből megismert Punchinello és az orosz Félvilági hölgy, Natasha Petrova is. Ezen felül kértem minden játékost, hogy egy mondatban adja meg, honnan ismeri William Marlowe-t, a magándetektívet, aki alig pár hónapja lett ismert, mikor felderítette egy gazdag üzletember, Howard Huxley felesége elrabolt ékszereinek ügyét. Lehettek gyermekkori barátok, katonatársak, ifjúkori szerelmek, ismerhetitek legénykorából vagy akár lehetett valami kisebb részetek is az ékszerrablás felderítésében.


Egy Falkensteini Kalandregény - Hamis Arcok (Beharangozó)

A Castle Falkenstein pdf-ként már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!
- Kyrg - 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések