A Falkenstein Kastély - Szerepjátékkönyvek és regények

Most, hogy végre elkezdődött a Castle Falkenstein előrendelése és úgymond a célegyenesbe értünk, szeretném bemutatni, mi minden tartozik hozzá a játékhoz. Az R.Talsorian ugyanis elég szépen ellátta ezt a játékot is kiegészítőkkel, sőt, a 90-es évek közepén még két kalandregény is íródott hozzá, melyekből megismerhettük Tom Olam további kalandjait. 2016 után pedig újabb kiegészítők is készültek, melyeket a Fat Goblin kiadó írt, licensz alapján, utóbb pedig ezek is mind átkerültek az R.Talsorianhoz.


Az eredeti R.Talsorian szerepjátékos könyvek

Castle Falkenstein

Ez maga a Caste Falkenstein szerepjáték, benne egy regényes beszámolóval Thomas Olamtól, az alternatív világba szakadt játéktervezőtől, hogyan változtatta Új-Európa történelmét, meggátolva a Sötét Udvar térnyerését és elterjesztve az úri szalonokban a szerepjátékot.

A játékról bővebben is olvashattok a Retro Kincsek sorozatban. 


Steam Age

Ez a kötet a Gőzkorszak technológiai csodáit mutatja be, az automotívoktól a szélkerekes hajókon át a porosz Kúszóerődökig és bajor égi cirkálókig. Megtalálhatjuk benne a kor néhány híres gépezetének, így a Nautilus és az Albatros leírását is, plusz néhány olyat, melyet nem is ezen a bolygón készítettek...


Comme Il Faut

A Falkenstein "Játékosi Kézikönyve" útmutató a Gőzkorszak szokásaihoz, a báloktól az utazáson át az udvarlásig. Emellett viszont kimondottan az evilági játékosok számára alternatív módszereket kínál, ha a kártyák helyett mondjuk a Cyberpunk 2020 működéséért felelős Interlock rendszerrel szeretnénk játszani vele (ami ugye Új-Európában hallatlan lenne, hiszen a kockázás tilos az úri körökben). Ezen túl új fegyvereket, képességeket és mághikus tanokat is kapunk.


Six-Guns & Sorcery

A széttagolt észak-amerikai kontinenst bemutató kiegészítő méltó párja az alapkönyvnek, hiszen egyszerre világleírás és regény, tovább folytatja a megismert történetet. Megismerhetjük a polgárháború utáni Uniót, a texasi köztársaságot, az indián nemzetek földjét, Kalifornia Medve-zászlós Birodalmát és a mághia sajátos helyi ágazatait.


The Memoirs of Auberon of Faerie

A Tünde világ falkensteini változatának legrészletesebb leírását kaphatjuk meg ebből a kötetből, részletesen bemutatva a kisebb, nagyobb s nemes Tündék minden fajtáját, képességeikkel és ellenszereikkel együtt.


The Book of Sigils

Új-Európában és az azon kívüli világban számos varázslórend és titkos páholy létezik, melyek egy részét már megismerhettük az alapkönyv lapjain. Ez a kötet viszont részletes bemutatja a legfontosabbak, olyanokat is, amikről eddig nem is hallhattunk, emellett a Játékosok és Házigazdák számára is nagy segítséget jelenthetnek az új varázslatok, Tanok és fókusztárgyak kidolgozásában.


The Lost Notebook of Leonardo da Vinci

A falkensteini világ egyik legnagyobb rejtélyéről, a Gépesített Mághiáról és a Varázsgépekről lebbenti fel a fátylat ez a könyv. Megismerhetjük a Varázslatos Automatonok fajtáit, építésük és játékba beillesztésük módszereit.


Castle Falkenstein regények

From Prussia With Love

John DeChancie első falkensteini kalandregényében Tom Olam verseny fut az idővel, hogy megakadályozza Poroszország legújabb titkos fegyvereinek bevetését! Egykori szövetségese, Moriarty professzor immár a Bűnözői Világliga vezetőjeként azonban mindent megtesz, hogy elbukjon.


Masterminds Of Falkenstein

DeChancie második falkensteini regényében San Francisco városának békéjét őrült tudósok, indián sámánok és új-európai varázslók forgatják fel.


A Castle Falkenstein kiegészítők új hulláma:

Curious Creatures

Ez a könyv a falkensteini világ különös lényeit és állatait mutatja be, az erdei fenevadaktól a Tünde teremtményekig.


Variations On The Great Game

Alternatív módszerek a játék rendszeréhez, hogy kocka vagy tarott kártya segítségével is lehessen játszani vele.


Babbage's Engine

Kalandmodul, mely az apró, ám rádiumban gazdag új-európai hercegség, Trevania machinációi körül forog.


Firearms & Margarine

Kalandmodul, melyben egy Tünde merénylőjének nyomában járva kell megakadályoznunk, nehogy elszabaduljon a káosz Párizsban.


The Black Lady of Brodick Castle

Kalandmodul, melyben egy kísértetjárta skóciai kastély titkát kell felfednünk.


A Castle Falkenstein pdf-ként már a DrivethroughRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések