Cyberpunk 2020 Kaland - Nyílt Vizeken 1.


Ezúttal egy pár éve készült Cyberpunk 2020 kalandomat szeretném megosztani veletek, amit annak idején a 2019-es Ősök Árnyékában táborba vittem, szabad meseként. A kalandot 6 játékosnak meséltem le, ami elsőre soknak tűnt, ám végül kellemesen kezelhető maradt, mivel mindenki a karakterére koncentrált, és abszolút minimális időt töltöttek off-topic témákkal. Nagyjából 8-9 óra volt a tiszta játékidő, de ez persze más csapattal, netán kicsit átgyúrva változhat.
A kalandot több részre osztva teszem közzé, a mai részben a rövid hangulatkeltő egyperces, és az annak idején a játékosoknak kiadott alap instrukciók lesznek benne.

Maurice Renauld, a Fixer

Hangulatkeltő
Renauld nem igazán kedvelte Mr Személyre Szabott Öltönyt, még akkor sem, ha a munkái mindig jövedelmezők voltak, és soha nem késtek az átutalások.  A kézfogása satu volt, a kiberoptikái szénfeketék, a mosolya szikével szabott. A mögötte álló egyenarcúakról pedig ordított, hogy az Arasaka iskoláiba jártak, és nem humán tagozatosok voltak.
- Ennyi? - sóhajtott fel Renauld, miután átfutotta az adatchip tartalmát.
- Ennyi. - bólintott Öltöny az asztal túloldalán, belekortyolva az italába.
Renauld arca egyre inkább úgy nézett ki, mintha ráharapott volna egy olcsó citromtablettára a teájában. Fintorogva nézett körbe a NeonKutya vendégein, egyenként véve szemügyre a lazító, vagy éppen munkát kereső szabadúszókat.
- Ez a munka legalább egy tucatnyi embert kíván. - sóhajtott fel ismét. - Ráadásul a tűzerő önmagában kevés, ide specialisták kellenek.
- Nyolc ember. - jelentette ki hűvös nyugalommal Öltöny. - Legfeljebb.
- Plusz a kormányos.
- Ehhez elég egy kis gumicsónak, nem kell egy egész hajó vagy egy Scarab.
- Egy, a torony kint van nemzetközi vizeken, nagyjából 200 mérföldnyire a partoktól. - kezdte el az ujjain felsorolni az ellenérveit Renauld. - Kettő, éjszaka kellene megcsinálni. Három, még ha valami vacakabb radarjuk van, akkor is legalább 20, de inkább 40 mérföldet kellene megtenni a csónakkal. Négy, valaminek el kéne odáig vinni őket, mondjuk egy kisebb hajó, esetleg tengeralattjáró. Vagy kell egy Scarab.
- Rendben, kell egy Scarab. - adta be a derekát Öltöny. - És egy kormányos.
- Talán meg tudjuk oldani nyolccal is. - tett egy engedményt Renauld is. - Feltéve, ha találok valakit, aki belefér mindkét skatulyába.
- Hálás lennék. - bólintott Öltöny, megengedve egy halvány félmosolyt.
- Akkor ez az egész büdzsé, ha jól értem? Mindenre, a Scarabra, az emberekre és a felszerelésre? - töprengett el Renauld, gondolatban már a saját részesedését számolgatva.
- Nem egészen. - rázta meg a fejét Öltöny. - A hardvert mi adjuk ezúttal.
- Kiegészítő vagy kizárólagos? - vonta fel a szemöldökét Renauld meglepetten. - A legtöbb szabadúszó a saját holmiját preferálja.
- Ezzel tisztában vagyok. - intett Öltöny. - Viszont tiszta munkát akarok, tiszta felszereléssel.
- Az alsógatyáikat azért hozhatják?
- A ruházatot rájuk bízom. - nevette el magát Öltöny, két évnyi ismeretség alatt most először. - De páncél, fegyver és technika terén mi diktáljuk a feltételeket.
- Ez egy kicsit megnehezíti a dolgomat. - morogta Renauld. - Ebbe nem fog mindenki belemenni.
- Ezért fizetjük magát, hogy ezt a problémát megoldja. - emelte fel a poharát Öltöny.
- Megoldom. - bólintott Renauld, koccintva a másikkal. - Kampai!
- Viszont alaposan válogassa meg a csapatot. - komorult el Öltöny. - Nem akarok még egy pozőr Rambót.
Night City, 2020 október
A "tudok egy munkát, ami jól fizet" elég elcsépelt frázis, de még mindig jól cseng minden szabadúszó számára ebben a városban. A játékosokkal sincs ez másként, így amikor kapnak egy üzenetet Maurice Renauld-tól, egy fixertől, hogy találkozna velük egy Nagyon Jól Fizető munka miatt törzshelyén, a NeonKutyában, legalábbis felkelti az érdeklődésüket. A részleteket majd személyesen, előzetesben csupán annyit mond, hogy a meló legfeljebb három napos, nem bébiszitterkedés (vagyis nem védelmi feladat), és az ügyfél biztosítja a hardvert (fegyvert, páncélt, elektronikát).

Karakteralkotás
Mivel ez egy meghívásos meló, ahol egy fixer szedi össze a csapatot, olyan embereket fog meghívni, akik megfelelnek az elvárásainak. Ez pedig ebben a helyzetben egy specialistákból álló csapatot jelent, az alábbi paraméterekkel:

Főjellemzők: 
63 pont

Szakértelmek: 
Karrier Szakértelmek 45 pont, 
Felszedett szakértelmek: (INT + REF)*1.5

Kibertech: 
Max 20.000 Eb értékben
Beültetések Emberség-vesztesége d6: 3, D6/2: 2.
Terápia (lásd Chromebook 2, 101-102. oldal) használható.

Szerepek:
Renauld elsősorban katonai vagy rendőri (kommandós) háttérrel rendelkező szabadúszókat keres, de a csapat egy része lehet más területhez értő specialista. A nyolc fő az alábbi pozíciókat takarja, amik lehetnek átfedésben is:
Parancsnok:
(Solo / Cop / Techie / Fixer / Nomad, Leadership szakértelem minimum 3-ason)
Lövészek, 4 fő 
(Solo / Cop / Nomad vagy bárki, minimum egy darab 5-ös fegyverhasználattal, illetve Stealth és Athletics szakértelmekkel)
Mesterlövész 
(Bárki, minimum 7-es Rifle, Awareness és Stealth szakértelemel)
Zárszakértő 
(Techie vagy bárki, minimum 5-ös Demolitions és Electronics Security, illetve 4-es Basic Tech és Electronics szakértelmekkel)
Medic 
(Med tech, vagy bárki, minimum 7-es First Aid szakértelemmel)
Hajós 
(Solo / Nomád vagy bárki, legalább 5-ös Pilot: Ship vagy Water Vehicles szakértelemmel)

Felszerelések:
Bár Renauld előre jelzi, hogy az ügyfél állja a hardvert, a személyes felszerelésre a játékosok szánhatnak 3000 eb-t. Ebben benne lehet az oldal- és közelharci fegyver, elektronikai cuccok, páncél. Mindenkinek lehet egy saját járműve (gépkocsi vagy motor) és egy átlagos szállása (a történet szempontjából ez csupán háttérinformáció). 

Felhasználható Könyvek (karrierek, kiberverek, felszerelés):
  • CP 2020 Core Rulebook
  • Blackhand Street Weapons
  • Chromebook 1-4
  • Corpbook 1-3
  • EuroSource és EuroSource+
  • Home of the Brave
  • Neo Tribes
  • Protect and Serve
  • Solo of Fortune 1-2
  • Land of the Free

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések