10 ok, amiért hiányzik a szerepjátékos nyári tábor

Persze, persze, eleve az, hogy tábor, meg nyár, boldogsággal tölti el az ember szívét, de mégis, lássuk csak, mi hiányzik igazán!

10. Nosztalgikus élmény, nosztalgikus helyszíneken

A legváratlanabb helyeken felbukkanó pókhálók, a lecsaphatatlan mennyiségű szúnyog, a pocsék jégkrém, a nyekergő ágyak, a közös étkező helyiség és még sok minden más garantálja a változatosságot és a jó hangulatot.

Fadd-Dombori - egyszerűen csodaszép

9. Kolesz-életérzés, a szó jó értelmében

Együtt lakni hatan 15-20 négyzetméteren az első pár órában furcsa, de aztán egyre jobb. Rég elfeledett osztálykirándulások őrülete jut eszembe, de mivel már rég elmúltam 18, ezért tehát akkor fekszem, amikor akarok és büntetlenül vehetem ki a hűtőből a sört, anélkül, hogy egy nagyon felnőtt felügyelő a hitéből térne ki, és akkor se szól be senki, ha kávét iszom, nem sört, mert megtehetem.

8. Reggeli kávé barátokkal

Bevallom, ezt nagyon imádom. Van valami intimitással kevert boldogság abban, amikor ébredezés után, sok, szeretett személynek készül a kávé, amit együtt fogyasztotok el a reggeli napsugarak ölelésében, a szabadban. Igen, pont annyira jó, amennyire giccses, még akkor is, ha rossz a kávé.

7. Játék a szabadban

Játszani mindenhol jó, de mondjuk vízparton, piknikezve, na az szintlépés.

Látogató egy éjszakai kaland közben

6. Csodás, új helyek megismerése

Általában hosszadalmas utazás, cipekedés, keresgélés után megérkezel egy váratlanul szép helyre. Persze, mindig van valaki, akinek ez vótmá, vagyis járt már a helyszínen azelőtt, ismeri a környéket, de a többségnek általában ismeretlen a terep.

5. Közös étkezések

Nem hiába mondják, hogy egészségesebb, ha az ember társaságban eszik. Jó érzés együtt leülni az étkezdében, hogy az ételen is osztozzunk, ne csak a játék örömében, mindezt természetesen világmegváltó beszélgetésekkel fűszerezve.

4. Új játékok, új rendszerek

Ott van persze a főmodul, amit minden csapat vár, de azért az is izgalmas, hogy megismersz más játékosokat, miközben számodra teljesen új kalandokba vágsz bele. Nekem pl. életem első CP kalandja és Star Wars d6-os sztorija is egy nyári táborhoz kötődik. Hozzáteszem, mindkettő jobbára számomra addig ismeretlen játékosokkal, mégis nagyon gyorsan megvolt az egymásra hangolódás és alig várom, hogy újra személyesen tudjunk találkozni! Két év sok idő…

3. Same ol’ shit

Vagyis régi játékok, régi rendszerek. Amikor már alig várod a következő Star Wars-ot, CP2020-at vagy CoC-t… és sosem csalódsz. Vannak játékok, amiket legszívesebben a keblemre ölelnék. Nem feltétlenül vágnék bele egy életút kalandba, de egyszerűen igényem van rá, hogy időről időre a részese lehessek a sztorinak és erre a tábor alkalmat ad.

2. Főmodul

Nem szeretem azt mondani, hogy verseny, tényleg annyira szubjektív. Nyilván vannak objektív jellemzők is, amelyek alapján végül lehet sorrendet felállítani, de az izgalmat inkább az fokozza, hogy ne fussunk ki az időből, hiszen be akarjuk fejezni a történetet. Ismerős? 😊 A legjobb a főmodulban, hogy vele mind, akik ott vagyunk a táborban, ugyanazt a kalandot éljük át!

1. Közösség

Együtt lenni jó. Sokféle ember, sokféle helyről, sokféle korcsoportból, akiket összeköt a játék szeretete. A táborokban barátságok születnek. És végső soron ez a legeslegfontosabb!


/Nerva/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések