Egy Falkensteini Kalandregény - Én, Edward Mordake… (Beharangozó)

Október 6-án vár minden érdeklődőt a Steampunk Halloween Market, a budapesti Dürer Kertben, ahol mi is jelen leszünk, és ahogy már megszokhattátok, ismét kipróbálhatjátok a Castle Falkenstein szerepjátékot az asztalunknál!


"Lord Edward Mordake, Colton grófja tisztelettel meghívja Önt és kísérőjét a vidéki birtokán megrendezett hétvégi kiruccanásra és az azzal egybekötött Halloween partira! 
RSVP"

1873 októberében számos angol nemes és úriember hasonló meghívást kapott: maga a meghívás módjában, a finom papírra írt, gyakorlott kézre utaló szövegben és a kézbesítésben semmi kivetnivaló nem volt, ám a házigazda személye sokakat meglepett. Alig egy évvel ezelőtt még mindenki úgy tudta, hogy az ifjú Edward Mordake vidéki birtokán várja a halált valamiféle rettenetes betegség miatt, és sosem fog atyja örökébe lépni, mint Colton grófja. Azok, akik még emlékeztek rá iskolás korából, egy daliás alkatú és Antinoushoz fogható vonású fiatalemberről beszéltek, aki azonban már akkor is különös betegségben szenvedett, és fejét sokszor kötéssel fedték be. Ez a meghívó azonban most annak ékes bizonyítéka, hogy Edward meggyógyult, és kész belevetni magát az angol fiatal nemesek pezsgő életébe!
Nemesurak és hölgyek, gazdag úriemberek, ügyvédek, tudósok és katonatisztek egyaránt szerepelnek a meghívottak listáján, sőt, és a pletykák szerint még Britannia egyik varázslója is! 


A kaland során az alábbi karakterek közül választhattok:

Az Előkelő Nemesúr / Nemeshölgy
Britannia egyik ősi, nemesi családjának sarjaként jól ismered az előkelő köröket, így Lord Edward Mordake származásával is tisztában vagy. Látogatásod oka nem csak a kötelező tiszteletkör, hanem arról is meg akarsz bizonyosodni, hogy mennyire igazak a pletykák a gyógyulásáról, és tényleg Edward-e a házigazdátok, vagy csupán valaki, aki Colton grófjának adja ki magát?

A Daliás Huszár
Nemrég tértél vissza egy kisebb hadjáratból, Afrikából, ahol a korona érdekeit védted a felkelőkkel szemben, és egy összecsapás során megmentetted főrendű parancsnokod életét. Mindennek köszönhetően mind katonai, mind társadalmi rangod nagyot lépett előre, és már követni sem tudod, hány partira, bálra és hétvégi kiruccanásra kaptál meghívást. Bár a kedves szavak mögött még mindig érzed, hogy nem tartozol közéjük, te csupán egy újabb harcmezőnek tekinted mindezt, amíg vissza nem térsz az igazi csatamezőre.

A Gazdag Úriember / Úrihölgy
A londoni pénzügyi elit tagjaként sokkal vagyonosabb vagy, mint  a legtöbb nemes Britanniában, még ha nem is emelkedtél - egyelőre - a gőzurak közé. A stílustalan újgazdagokkal ellentétben te valóban a társadalom krémjéhez tartozol, így egyáltalán nem meglepő, hogy te is meghívást kaptál erre az eseményre. Személyesen ugyan nem ismered Lord Edwardot, ám ifjú unokafivéred sokat mesélt róla, mikor együtt jártak egy jónevű bentlakásos iskolába. Ő maga most sajnos nem tudott csatlakozni, így te képviseled családodat.

Az Ügyvéd
A Lord Edward Mordake családját képviselő ügyvédként te magad is a család belső köreihez tartozol, igaz, csak pár hónapja, amióta elődöd elhunyt. Egyelőre még te magad sem találkozták személyesen Colton grófjával, úgyhogy izgatottan várod a partit, hiszen mégiscsak a lebefolyásosabb ügyfeledről van szó!

Az Orvos
Jónevű londoni sebészorvosként egy idősebb kollégád ajánlott be Lord Edwardnál - korábban ő maga volt a kezelőorvosa az egész családnak, ám most már úgy döntött, ideje nyugdíjba vonulnia, és átadnia a stafétát a fiatalabb generációnak. Bár saját társadalmi rangod okán aligha kaphatnál meghívást egy efféle előkelő eseményre, Colton grófjának saját orvosaként most előtted is megnyílt a lehetőség, hogy megismerkedj az előkelő társasággal.

A Magándetektív
Ha van valaki, aki kilóg a meghívottak közül, akkor az kétségtelenül te vagy. Nem a származásod vagy a neveltetésed okán, hiszen jónevű család sarja vagy, aki a legjobb angol iskolákba járt, és még magát Lord Edwardot is innen ismered személyesen. Te azonban olyan szakmát választottál hibatásodul, ami elég messze visz a báloktól és partiktól, hiszen bűnügyekben nyomozol és rejtélyeket oldasz meg. A meghívás személyesen Lord Edwardtól érkezett, és igazából nem teljesen vendégként leszel jelen az eseményen.

A Titkosügynök
Lord Edward titokzatos gyógyulása nem csak a saját hazájának előkelő köreit foglalkoztatja - és van, aki ennek komoly jelentőséget tulajdonít. A meghívón nem a saját neved szerepel, hanem a jól felépített, teljesen hihető hamis személyiségedé, akit kifejezetten erre az alkalomra várva alkottál. A megfelelő körökben mozogva sikerült elérned, hogy téged meghívjanak az eseményre, így most már szabad az út, hogy felfedd Lord Colton gyógyulásának titkát!

A Varázsló
A Szabadkőművesek tagjaként magad is a jótékony ügyeknek szenteled életedet, varázserőddel az emberiséget sújtó csapások enyhítésére törekszel. A meghívást Lord Edward báljára eredetileg a mestered kapta, és te lettél volna az ő kísérője, ám őt nem sokkal az esemény előtt egy szerencsétlen mághikus "baleset" érte, ami miatt nem tudott elutazni. Bár szívesebben foglalkoznál az ő esetével, hogy kiderítsd, mi is történt a laboratóriumában, most neked 

Saját karakterek
Rutinos CF játékosok saját karaktert is hozhatnak, ha elküldik előre, és megindokolják, miért kaptak meghívást Lord Mordake-től. Ugyanez igaz visszatérő karakterek esetén is.

Ha szeretnétek részt venni a kalandban, kérlek jelezzétek előre emailben (azavuemberei@gmail.com) vagy Messengeren. A kiválasztott karakterek naplóit előre megkapjátok pdf formátumban, a játék helyszínén pedig nyomtatásban is. Ha maradnak szabad helyek, akár ott helyben is lehet csatlakozni!

Egy Falkensteini Kalandregény - Én, Edward Mordake… (Beharangozó)

Castle Falkenstein alapkönyv és A Gőz Kora kiegészítő pdf formátumban (külön-külön és kedvezményes csomagban) már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések