A Falkenstein Kastély - Új megjelenés: The Stolen Child / Az Elrabolt Gyermek

Nagy örömmel jelentjük be új Castle Falkenstein kalandunkat, mely az R. Talsorian kiadó jóváhagyásával angol és magyar nyelven már elérhető a DriveThruRPG oldalunkon! Hosszú évek óta ez az első új hivatalos kiadvány ehhez a szerepjátékhoz, így nagyon büszkék vagyunk rá!


Már több, mint 3 éve, hogy elkezdődött az együttműködésünk az R.Talsorian kiadóval és megkaptuk tőlük 
az engedélyt a Castle Falkenstein szerepjáték magyar nyelvű kiadására. Azóta már megjelent az alapkönyv (a most hétvégi Steampunk Design Marketen remélem gazdára talál a 300. eladott példány), a Gőz Kora (Steam Age) kiegészítő, és a tördelés utolsó fázisában tart a Comme Il Faut, a viktoriánus kori játékosok kézikönyve. A blogunkon pedig tíznél is több saját kalandmodult publikáltunk, melyeket mind le is meséltem.


Angol nyelven viszont sajnos már 2020 óta nem jelent meg új kiadvány a Castle Falkensteinhoz, azóta, hogy a Fat Goblin kiadónál licensz alapján készült kalandokat és kiegészítőket a Talsorian is kiadta újra, a DriveThruRPG oldalukon. Egy kósza ötlettől vezérelve lefordítottam a legutolsó kalandomat (Az elrabolt gyermek), és elküldtem J Graynek, aki most ugyan a Cyberpunk RED termékmenedzsere, de ő felel a Castle Falkensteinért is. Bár nyakig ülnek a Cyberpunk: Edgerunners Mission Kit kiadásának előkészületeiben, tudott egy kis időt szakítani ránk, átolvasta a kalandot - és tetszett neki! 


Természetesen voltak változtatási javaslatai, például megkaptuk az engedélyt, hogy felhasználjuk a náluk készült kalandok grafikai elemeit (borító keret, oldal hátterek, díszítő motívumok), és az angol szöveg is átment a szokásos dupla nyelvi ellenőrzésen. Végül a héten megkaptuk rá az utolsó jóváhagyást is, így a The Stolen Child / Az Elrabolt Gyermek angol és magyar változatban is felkerült a DriveThruRPG oldalunkra!


Egyetlen fecske még közel sem csinál nyarat, de ez nem is egy egyszeri alkalom volt: 
Lisa Pondsmith jelezte, hogy a szerződésüket kiegészítve megkaptuk az engedélyt további új, hivatalos tartalmak készítésére és megjelentetésére mind angol, mind pedig magyar nyelven. Vagyis szépen sorban az összes, a blogunkon korábban már megjelent kaland is fel fog kerülni, mind a két nyelven - a magyar változatok természetesen kicsit kibővülnek az eredetiekhez képest. 
Viszont ami még ennél is lényegesebb, hogy J Gray pedig már várja tőlünk a kibővített vázlatot ahhoz az új Osztrák-Magyar Birodalom kiegészítőhöz, amit már az együttműködésünk elején felvetettem nekik. Azzal kapcsolatban semmit sem mernék ígérni, hogy ez mikorra fog elkészülni, de az biztos, hogy magyar nyelven nyomtatásban is meg fog jelenni! Az anyaggyűjtés már megindult hozzá - a blogunkon megjelenő, Magyarországhoz kötődő Falkenstein cikkek mind ezt a célt szolgálják.




Castle Falkenstein alapkönyv és A Gőz Kora kiegészítő pdf formátumban (külön-külön és kedvezményes csomagban) már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések