Egy Falkensteini Kalandregény - Az elrabolt gyermek (Beharangozó)

Dunkelberg olyan apró pont Új-Európa térképén, hogy magatoktól sosem találnátok rá, még nagyítóval sem! Az, hogy most mégis itt találjátok magatokat, egyetlen embernek köszönhető: Rudolf von Dunkelbergnek, a kicsiny fejedelemség trónörökösének. A derék fiatalembert ugyanis atyja, Johann herceg a legjobb angliai iskolákba járatta, katonatisztként pedig beutazta a kontinens államait, tapasztalatokat és barátokat gyűjtve. Ti pedig azon szerencsések közé tartoztok, akiknek volt alkalma őt megismerni.


Rudolf idén tölti be a huszonötödik életévét, és ebből az alkalomból Johann herceg bált rendez Dunkelburgban, Dunkelberg fővárosában, melyre ti is jó előre meghívást kaptatok. Az út hosszú volt, akár hajóval, akár vonattal, akár automotívval érkeztetek, így azoknak is volt alkalma megismerkednie, akik eddig nem ismerték egymást.
A hegyek között fekvő Dunkelburg közel sem olyan sötét, mint azt a neve sejtetné, ám sok szempontból olyan, mintha egy középkori városkába toppantatok volna. A favázas, fehérre meszelt falú házacskák, macskaköves utcácskák idilli hangulatot árasztanak, gőzgépeket alig-alig hallani, és a helyiek öltözéke is furcsán régies. A városka falain belül található tavacska partján pedig pompás sétákat tehettek, hosszan beszélgetve a világ dolgairól.
Még van egy napotok az ünnepségig, és mivel Rudolf igen elfoglalt a szervezéssel, itt az ideje felfedeznetek magatoknak, mit rejt e békés városka…

A jövő heti (február 18.) AVURollon mesélt kalandban a játékosok vagy az alábbi, előre generált karakterek közül választhatnak:

Igazi világjáró vagy, aki Anglia után Amerikában is szerencsét próbált, bár egyelőre még sehol sem találtad meg a helyed. Rudolfot az Atlantiszi-óceánon átkeltve ismerted meg, a hajóutón. Remek ivócimborának bizonyult, akivel igencsak megkedveltétek egymást.

Szüleid pontosan tudták, hogy Londoni pénzemberként a legjobb körökben forogsz majd, ehhez pedig a legjobb iskolákba küldtek, amit csak megengedhettek maguknak. Itt ismerkedtél meg Rudolf von Dunkelberggel, akivel életre szóló barátságot kötöttetek.

Egy közel-keleti porfészekben kellett a csapatoddal egy helyi előkelőség segítségére sietned, és itt ismerkedtél meg Rudy Dunkelberg hadnaggyal. Fogalmad se volt a származásáról, de azt bizonyosan tudod, hogy bármikor fedezheti a hátadat egy tűzharcban.

Bécs egy csodálatos hely, bár azt csak sokkal kevesebben tudják, hogy mennyi minden történik a színfalak mögött. Egy ellopott dokumentumot próbáltál visszaszerezni, mikor megismerkedtél Rudolf von Dunkelberggel, akire a lopást megpróbálták álnokul rákenni. Végül segítettél neki tisztázni magát, ő pedig neked, hogy visszaszerezd a papírokat.

Egy igazi "kóbor lovag" vagy, aki már számtalan helyen járt, szerte Új-Európában. Az egyik ilyen portyád során, Párizsban ismerkedtél össze Rudolffal, akivel kölcsönösen megkedveltétek egymást, és számos, úriemberhez nem méltó kalandban vettetek részt együtt, mielőtt mindkettőtöket másfelé szólított volna a kötelesség.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések