I. AVURoll - Szerepjáték nap és karácsonyi vásár - A kalandok

Szeretettel várunk mindenkit a december 10.-én, vasárnap 11 órakor kezdődő I. AVURoll szerepjáték napra és karácsonyi vásárra, Az AVU Emberei és a Rollins Publisher közös eseményére, a Víziváros Közösségi Térbe


Ahogy azt a kiírásban is jeleztük, itt nem csak megvásárolhatjátok a két kiadó szerepjátékait, hanem ki is próbálhatjátok őket, rövid kis kalandok formájában.


Rollins Publisher - BaG szerepjáték 
A BaG, avagy Basic and Gerenic egy világfüggetlen szerepjátékrendszer, ami főleg a 10 oldalú dobókocka használatára épít. Kasztfüggetlen rendszerének köszönhetően nagyon sok féle karakter alkotható benne, ezért mindenféle műfaj mesélhető benne gond nélkül. Az első AVURoll alkalmával egy rövidke, horror tematikájú kalandra jelentkezhettek a BaG rendszerében. 
Időtartam: 1 óra 
Játékosok száma: 2-3 
Előre elkészített karakterek közül választhattok majd. 


Rollins Publisher - Gallia szerepjáték
Egy alternatív ókori kiruccanásra invitáljuk a nagyérdeműt az első AVURoll alkalmával, ahol is egy jövőre érkező kaland első felvonását játszhatjátok végig. A Gyógyír egy barátnak című kaland a fagyos északra kalauzolja a bátor jelentkezőket, ugyanis a híresztelések és egy normann jós szerint itt rejlik a falu dalnokára szórt rontás ellenszere. A rendszer csak 6 oldalú kockákat és rendkívül egyszerű szabályokat használ. A kaland már a decemberben megjelenő újított szabályokkal operál majd! 
Időtartam: 1,5-2 óra (több játékos esetén két, egymást követő mese)
Játékosok száma: 3-4 
Előre elkészített karakterek közül választhattok majd. 


Az AVU Emberei - UnderWorld / AlVilág
Az UnderWorld szerepjátékban egy föld alatti, urban fantasy kalandba csöppensz, egy olyan világba, ami bár a talpunk alatt létezik, a felszínlakók mit sem tudnak róla. Bár lakóinak többsége a fenti világ kitaszítottja, a mélyben egyre gyűlő Ragyogásból pedig különösnél különösebb teremtmények születnek, mint az életre kelt Legendák és a mítoszok Szörnyszülöttjei. Ebben a kalandban egy francia turista lány elrablása nem várt események láncolatát indítja be, amely óhatatlanul magával rántja mindazokat, akik balszerencséjükre ugyanazon a késő esti metrószerelvényen utaztak velük. Az UnderWorld rendszere kockák helyett érméket használ, minden próbát "fej vagy írás" dobásokkal kell eldönteni.
Időtartam: kb 3 óra
Játékosok száma: 2-4
Előre elkészített karakterek közül választhattok majd.


Az AVU Emberei - Castle Falkenstein
Vár rátok Új-Európa, egy alternatív, sosem volt neo-viktoriánus kor, ahol az emberek mellett Tündérek, Törpék és Sárkányok járják a nagyvárosok utcáit, hatalmas porosz Kúszóerődök uralják a csatamezőket és  mághiával hajtott bajor égicsatahajók az egeket! A varázslórendek nyitva állnak a tanulni vágyók előtt, a Sárkányok szenvedélyesen gyűjtik kedvenc kincseiket, a Törpék pedig egyre újabb és újabb találmányokkal állnak elő, hogy kiérdemeljék második nevüket! A Castle Falkenstein szerepjáték rendszere kockák helyett franciakártyát használ a próbák során.
A nagyszámú jelentkezőre való tekintettel két Castle Falkenstein kaland is lesz, egymás után. Az elsőben egy társasági eseményre érkezett baráti társaság keveredik váratlan események középpontjába, egy kis német fejedelemségben. A második történet a kémek és titkosszolgálatok világába vezet, ahol bajor ügynökökként kell megállniuk a helyüket, miközben egy veszedelmes küldetést teljesítenek a Hattyútrónnak. 
Időtartam: kb 2,5-3 óra (kalandonként)
Játékosok száma: 4-5
Előre elkészített karakterek közül választhattok majd.

Természetesen mind a Rollins Publisher, mind pedig Az AVU Emberei legtöbb megjelent kiadványát megtaláljátok majd a rendezvényen, méghozzá kedvezményes áron!

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések