Egy Falkensteini Kalandregény - Vacsora Nyolc Főre (Beharangozó)

"Kedves Barátom!

Ez úton szeretném meghívni Önt a rezidenciámra e hónap második keddjén, egy vacsorapartira, hogy elsőként mutathassam be Önnek és a többi meghívottnak legújabb találmányomat. Kérem, jelezzen vissza mihamarabb, hogy részt tud-e venni az eseményen!

Üdvözlettel,
Dr. Salvador Castro"

Pár nappal ezelőtt egy lakáj csöngetett be londoni rezidenciátok ajtaján, átadva gazdája, Dr. Salvador Castro meghívását. A neves Feltalálóval már mindannyiótoknak volt valamilyen dolga, és egyikőtök sincs vele túlságosan baráti viszonyban: volt, aki vitriolos cikket írt a nem túl üzembiztos találmányairól (ezek egyike miatt nemrég tolószékbe is kényszerült) volt, aki pénzt kölcsönzött neki ezekhez, és volt, aki nyomozott is utána, igaz, eredménytelenül. Mindezek után igazán meglepő fordulat volt, hogy Dr. Castro pont titeket szeretne vendégül látni, hogy nektek mutassa be elsőként legújabb találmányát!
Szemerkélő kora esti esőben érkeztek meg a Feltaláló előkelő, három szintes villájához, ám a tenger felől sötét fellegek közelednek: a vak is láthatja, hogy London nagy viharnak néz elébe. Ahogy az ajtóhoz léptek és kopogtattok, az némi nyikorgás után máris feltárul, az ajtóban pedig egy réz- és bronzszínű nőalak áll. Eddig még csak a hírekben olvastatok Elrich Óraműkészítő találmányairól, az óraműszerkezetű szolgákról, ám ahogy a gépezet meghajol, és zenedobozra emlékeztető, dallamos hangon üdvözöl benneteket, el kell ismernetek, hogy a modern technológia vívmányai egyszerre lenyűgözőek és félelmetesek…


Újabb Castle Falkenstein kalandra invitálom a játékosokat, ami ezúttal az őszi Londonban játszódik. Az október 22-én a Dürer kertben megrendezett Steampunk Design Marketen ugyanis nem csak megvásárolhatjátok, hanem ki is próbálhatjátok a játékunkat! Ehhez ott helyben is választhattok a lentebb látható, előre elkészített Drámai Karakterek közül, vagy hozhattok sajátot, az alapkönyv alapján elkészítve (1 Nagyszerű, 4 Jó, 1 Gyenge képességgel). A játék 14.00-17.00 között zajlik majd, és minimum kettő, maximum öt játékost várok. Jelentkezni lehet előre és ott helyben is!

Választható Drámai Karakterek
(Természetesen az alábbiak mindegyik lehet egyaránt férfi vagy női karakter.)

Bár a cikkeid már számos napilapban megjelentek, és a Népszerű Találmányokba is írtál néhány, főleg Feltalálókról és találmányokról szóló riportot, elsősorban szabadúszó vagy. Mindig az aktuális téma határozza meg, melyik újságot vagy magazint keresed fel a történeteiddel: a botrányok és a gyanús ügyletek, eltussolt balesetek és a korrupció szaga úgy vonz téged, mint az éji lepkét a gázlámpa fénye. Dr. Castro elsősorban a találmányai miatt érdekes számodra: óraműszerkezetű, elektromos és gőzhajtású szerkezeteket egyaránt épített, és az egyik ilyen gépezet nemrég faágként roppantotta szét a lábait, örökre tolószékbe űzve a jó doktort. Az erről szóló cikkedet ugyan leközölte a Népszerű Találmányok, de a doktor csupán az állapota miatt nem hívott téged párbajra miatta.

Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy egy bizonyos vagyoni helyzet felett a gazdagok már nem is dolgoznak, csak ülnek, és számolják a pénzüket. Bár így lenne! Te vagy az élő ellenpélda, hiszen állandóan azt keresed, hogyan tudnád minél hatékonyabban befektetni azt, amit az előző ügyleten kerestél. Bányákban és vasútvonalakban vagy részvényes, hajókat és gőzhajtású automotívokat birtokolsz, és gyakran őrületbe kergeted az ügyvédjeidet az alaposságoddal és állhatatosságoddal. Dr. Castronak többször is befektettél a találmányaiba, és bár végül mindig visszakaptad a pénzedet, túlzás lenne azt állítani, hogy töretlen a bizalmad iránta. 

Kiváló szimatod és makacs logikád van, és mindkettő nélkülözhetetlen ebben a szakmában! Bár a Scotland Yard már maga is kezdi összeszedni magát, és az egyszerű rendfenntartás mellett nyomozati munkát is végeznek, az efféle ügyek java része még mindig a hozzád hasonló "kopóknál" landol. Nemrégiben egy különös betörésen dolgoztál, ahol a tolvaj egy valószínűtlenül szűk és nehezen megközelíthető ablakon át jutott be az épületbe, és a helyszínen talált törött, mechanikus alkatrészek nyomán eljutottál Dr. Castrohoz is. Bár nem tudtad rábizonyítani, hogy köze volt a bűntetthez (állítása szerint a felhasznált szerkentyűket valaki ellopta a boltjából, amit emiatt be is zárt), sosem hagyott nyugodni a gondolat, hogy jóval többet tudott, mint amennyit elárult.

Egyike vagy a brit főváros számtalan jogi szakértőjének, aki elsősorban szabadalmi ügyekkel foglalkozik. Ezek többsége nem túl izgalmas, a munkád nagy része kérvények benyújtásával és az esetleges jogsértések miatti figyelmeztető levelek megírásával telik. Néha viszont valóban érdekes ügyek is kerülnek eléd, például olyan találmányok dokumentációi, melyekről úgy sejted, érdekesek lehetnek a Korona számára. Az elmúlt hónapokban többször figyelmeztetned kellett Dr. Castrot az ügyfeleid nevében, hogy a gépezetei olyan alkatrészeket használnak, melyekre már van érvényes szabadalom, így jog szerint nem építhette volna be ezeket anélkül, hogy a tulajdonosoknak ne fizettet volna részt belőle. Mivel jellemzően soha nem válaszol ezekre a levelekre, hamarosan kénytelen leszel bíróságra vinni az ügyet.

Fiatalkorodban rabul ejtett a gőzgépek világa, és ez az érzés azóta sem múlt el, legfeljebb kibővült az elektromosság és az óraműszerkezetek iránti csodálattal! Minden izgat, amit szét lehet szerelni és össze lehet rakni, közben megváltoztatva a kinézetét és funkcióit. Számos mester műhelyét megjártad, mire elegendő pénzt össze tudtál kaparni a sajátod megnyitásához, így Dr. Castro mellett is inasoskodtál egy évig, rengeteg dolgot eltanulva e nagyszerű és kicsit valóban őrült embertől. Bár a balesete idején már nem dolgoztál mellette, továbbra is leveleztetek, így azt is tudod, hogy akkor éppen egy olyan szerkezeten dolgozott, aminek az ötletét te javasoltad neki. Bár utána is volt néhány udvarias levélváltás, érezhetően megváltozott a viszonyotok, és hamarosan már nem is kaptál több választ az üzeneteidre. Nem hagy nyugodni az érzés, hogy felelősnek tartott téged az őt ért balesetért…


Egy Falkensteini Kalandregény - Vacsora Nyolc Főre (Beharangozó)

Castle Falkenstein alapkönyv és A Gőz Kora kiegészítő pdf formátumban (külön-külön és kedvezményes csomagban) már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések