Egy Falkensteini Kalandregény - A Fenevad (Beharangozó)

"A vendéglőből kilépve mesés látvány tárul elétek: Pestbuda felett eleredt a hó. A macskakövön sétálva jókat nevettek régi ismerősötök, Kemény János anekdotáin a bécsi színi és társadalmi életből. Nem győztök álmélkodni, mekkora sikere lett a császárváros színházaiban, mint a "tüzes magyar férfi" archetípusa, dacára annak, hogy német nyelvtudása nem sokat javult azóta, hogy Pozsonyban egyike volt a Félszemű Farkas merész tervét keresztülhúzó társaságnak.

Éppen eléritek a rátok várakozó bérkocsikat, amikor hirtelen mindannyian felkapjátok a fejeteket egy jól ismert hangra: valahol a közeli utcák egyikben pisztolylövés dörrent. A hő egyre sűrűbben esik, de mintha segélykiáltást is hozna felétek a szél. János azonnal rohanni kezd a vélt irányba, kezében rézgombos sétapálcájával, ti pedig pár lépéssel lemaradva követitek.

Ahogy az egyik sarkon befordultok, a hóesésben négy alakot láttok: hárman közülük jól megtermett, vaskos subát viselő férfiak, kik közül ketten lefognak egy negyedik, jól öltözött férfit, harmadik társuk pedig éppen kirántja a tövig belé mártott tőrt, vért ontva a hóra. Azt csak mintha a látóteretek peremén észlelnétek, hogy egy ötödik, fehér prémet viselő alak eltűnik az egyik kapu mögött. Azután a három nagydarab férfi kivont tőrökkel felétek lendül…"

 


Újabb Castle Falkenstein kalandra invitállak benneteket, amely ezúttal 1871/72 telén játszódik, Pestbudán. Új karakterek esetében a szokásos (négy Jó, egy Nagyszerű és egy Gyenge) képességek választhatók, visszatérő karakterek esetében pedig ismét egy növelést lehet választani, ami legfeljebb Jóról emelheti Nagyszerűre az egyik képességet (vagy ha korábbi kalandnál egy növelés tartalékolva lett, akkor kettőért lehet növelni egy Nagyszerűt Kivételesre).

A társaság tagjait Kemény János, Pestbudáról Bécsbe költözött színész (lásd a Turul Röpte) köti össze. Ha valamelyik karakter nem vett részt abban a kalandban, akkor vagy Pestről, vagy pedig Bécsből ismerhetik őt (ezt kérem jelezni).


A Castle Falkenstein pdf-ként már a DrivethruRPG oldalon is megvásárolható!

-Kyrg-

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések