Egy Falkensteini Kalandregény - Mint a Szélvész (Beharangozó)

 NYAKTÖRŐ SZÁGULDÁS

"Kedves vendégeink!" - köszöntött mindenkit a pódiumra lépő III. Károly, Monaco hercege. "Jeles nap ez a mai, az első, de remélem nem az utolsó alkalom, hogy efféle látványosságot rendezhetünk hercegségünk utcáin!"

Az út mentén felsorakozott tömeg áhítattal nézett a felsorakozott gépcsodákra: a vadonatúj BMW, Mercedes és Renault automotívok mellett jónéhány ismeretlen konstruktőr is elhozta saját tervezésű járművét, hogy összemérjék a gőzgépek erejét az első Monacoi Városi Automotív versenyen!

III. Károly, a (saját nevét viselő) Monte Carlo Kaszinó kiötlője úgy döntött, hogy meglovagolja az Új Európában tomboló új divathullámot, az úri közönség körében egyre népszerűbb automotív-mániát! Monaco hercegségének szűk, kanyargós utcácskái adnak otthont a kontinens első városi versenyének, ahová minden nagy gyár azonnal benevezte saját legújabb típusait, így ott lesz nem csupán a BMW i-3, de a Mercedes SL, a Renault és még a különleges luxust kínáló Rolls-Royce is! Rajtuk kívül több konstruktőr is hozza saját alkotásait, abban reménykedve, hogy szép számban érkező nemesség valamelyikének szeme megakad rajta. És ha már az előkelőségeknél tartunk, II. Lajos bajor király és Albert Edward, brit trónörökös mellett ne csupán köze tucatnyi új európai herceg és gróf érkezésére számít az apró hercegség, de még Valentin Romanov herceg, az orosz cár unokaöccse is jelezte érkezését jachtja, a "Skazochnyy Vsadnik" (Tündérlovas) fedélzetén!

A Falkenstein Kastély világában játszódó kalandos mulatságban ezúttal Monacoba szeretném elvinni játékosaimat, hogy egy gőzhajtású automotív verseny nézői vagy résztvevői (szerelők, versenyzők, netán őrök) legyenek. Az apró hercegség azonban számos sötét intrika és diplomáciai találkozó titkos helyszíne is, és ki tudja, mibe keverednek még bele!

A történet szereplőinek többsége új Drámai Karakter, a hagyományos induló szintű tudással (egy Nagyszerű, négy Jó és egy Gyenge képesség), de visszatér a Turul röpte elbeszélés néhány alakja is. A történet e hét csütörtökön, a XV. Vándorkrónikák táborban, a szabad mesék keretében kerül lemesélésre, ezután természetesen az összefoglaló is felkerül majd a blogra.

A Castle Falkenstein pdf-ként már a DrivethroughRPG oldalon is megvásárolható!
-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések