Cyberpunk 2020 Kaland - Amerikai Kapcsolat 1.

A harmadik bemutatott Cyberpunk 2020 kaland egy "nosztalgia-túrára" íródott, azzal a csapattal, akikkel sok évvel ezelőtt elkezdtük a szerepjátékot. Az apropója maga 2020 volt, az évszámot és a régi barátságot ünnepeltük meg vele, és egyben ez volt az első, Magyarország területén játszódó történetem is. A csapat 4 játékossal mintegy 10 óra alatt játszotta végig, de könnyen lehet belőle jóval hosszabb, több alkalmas játék is.


Hangulatkeltő
A kocsma füstös volt, koszos és tele az elmúlt 8 év minden fáradt frusztráltságával. A falait tapéta gyanánt régi újságlapok borították, százával hirdetve a SovOil kivonulását, a Puszta visszafoglalását és Todorov tábornok egyéb nagyszerű eredményeit. A vendégeket persze ez mit sem érdekelte, akik ide beültek, inni akartak, üzletet kötni jöttek, esetleg olcsó szexet kerestek, vagy mindent egyszerre. A gyűrött, barna zakós fickó sem tűnt másnak, nyílt érdeklődéssel méregetve a pultnál ülő, sötét bőrű nőt, mintha azon morfondírozott volna, van-e elég euró a zsebében hozzá.
- Üdv. - huppant le vele szemben egy fiatalabb, bőrkabátos férfi.
- Üdv. - biccentett a zakós, az újonnan érkező elé tolva az egyik feles poharat. - Ezt kóstold meg, ez nem olyan csavarlazító, mint amit a múltkor hoztál.
A bőrkabátos őszinte gyanakvással szaglászta a pálinkát, majd gyorsan lehúzta, hogy meg ne sértse az üzletfelét. Nagyon próbált uralkodni az arcvonásain, ám így is tisztán leolvasható volt róla az "élmény".
- Látod, mondtam. - biccentett a zakós, elégedetten nyugtázva a hatást, majd megdörzsölte a tenyerét. - Na, mit hoztál nekem ma?
- Azght... Köhh... Azt beszélik... Hogy Pasztor bulit rendez. - nyögte ki nagy nehezen a bőrkabátos. - Nagy bulit, csupa nagykutyának.
- És? - vonta meg a vállát csalódottan a zakós. - Nem ez lesz az első, nem is az utolsó. Az az amerikáner állandóan egyik bulit rendezi a másik után, mintha nem lenne holnap. Ez most miben más?
- Állítólag készül valamire. - bökte ki óvatosan a bőrkabátos.
A zakós lassan végig mérte a fiatalabb fickót, a szeme hideg volt, mint a nyugati holofilmek kiberkatonáinak.
- Állítólag?
- Állítólag. - bólintott a bőrkabátos, aki kezdte magát egyre kényelmetlenebben érezni a székén. - Hívott valami nagy sztárt Amerikából, egyenesen Night Cityből. Egy Rockert...

Az Amerikai Kapcsolat
A karakterek mind magyar származásúak, akik ideje-órája már Amerikában, Night Cityben élnek, ám most egy fellépés erejéig hazalátogatnak Budapestre: egyiküket, aki Rockerként közepes hírnévre tett szert, felkéri egy rövidebb, 5+1 számos fellépésre John Pasztor, az EBM kelet-európai részlegének vezető menedzsere, aki kimondottan jó kapcsolatokat ápol a Magyarországot irányító rezsimmel. A partinak nincs kimondott apropója, ám ha utánajárnak, Pasztor híres ezekről az eseményekről, ahol más cégek magas rangú menedzserei, helyi celebritások, politikusok, sőt, még a Todorov dinasztia tagjai is tiszteletüket teszik. Kiváló alkalom az ismerkedésre, kapcsolatépítésre és intrikákra.

John Pasztor

Karakteralkotás
A csapat összeállítása némiképp kötött, hiszen az egész a Rocker(ek) körül forog, a csapat többi tagja a stáb része. Persze megoldható egy vagy több NJK zenésszel is.

Főjellemzők: 
63 pont

Szakértelmek: 
Karrier szakértelmek 50 pont, 
Felszedett szakértelmek: (INT + REF)*1.75
Maximális szakértelem szint: 8 

Felszerelések:
A karakterek bármiféle felszereléssel rendelkezhetnek, ám Magyarországon elég szigorúak a fegyvertartási szabályok. A repülőtéren mindent ellenőriznek, és csak engedéllyel rendelkező személy hozhat be regisztrált felszerelését. 

Kibertech: 
Max 30.000 Eb értékben

Szerepek:
Jó pár lehetőség közül lehet választani:
Rocker: ez lehet egyetlen fő, vagy akár egy egész zenekar. Akár az össze Játékos Karakter is lehet Rocker, a stáb szerepét meghagyva az NJK-k számára.
Menedzser: minden zenésznek vagy együttesnek szüksége van menedzserre, aki szervezi a koncerteket, promóciókat, felvételeket, botrányokat. Erre leginkább a Céges, Fixer vagy Média karakterek az alkalmasak.
Technikai Csapat: ez elsősorban Techie vagy Netrunner karaktert jelent.
Biztonsági Csapat: Az izom szerepét leginkább Solo, Zsaru vagy Nomád karakterek tudják betölteni.

Életút
Mindenki szabadon kidobhatja, mi történt élete során.
- Minimum Életkor: 22
- Maximum Életkor: 30
- A "Nem történt semmi" újradobható
KIKÖTÉS: a karakterek Magyarországon születtek, és csak legfeljebb 10 éve élnek külföldön. Az életút kidobálása során jelezni kell, hol hagyták el az országot, és az esetleges szociális kapcsolatok (barátok, ellenségek, szerelmek, segítők) közül ki él itt, és ki az Államokban.

Felhasználható Könyvek:
  • CP 2020 Core Rulebook
  • Blackhand Street Weapons
  • Chromebook 1-4
  • Corpbook 1-3
  • EuroSource és EuroSource+
  • Home of the Brave
  • Neo Tribes
  • Protect and Serve
  • Solo of Fortune 1-2
  • Land of the Free

-Kyrg-

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések